'Nooit echt contact gehad met Mathijssen'

'Nooit echt contact gehad met Mathijssen'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zeventien jaar heeft Sven Vermant beslist te stoppen met profvoetbal. De ex-Club Bruggespeler zoekt zijn voetbalgeluk nu bij de eersteprovinicialer FC Knokke. Vermant is teleurgesteld in zijn laatste jaar bij blauw-zwart, maar klinkt niet verbitterd.

Aanbiedingen had Sven Vermant genoeg, zowel uit binnen- als buitenland. Een nieuwe verhuis buiten de landsgrenzen zag hij om familiale redenen niet zitten en dagelijks enkele uren in de auto slijten om enkele uurtjes te gaan trainen, was hem ook niet meer de moeite waard. Dan maar liever in eerste provinciale gaan spelen, bij FC Knokke, de ploeg uit zijn gemeente. Bij Knokke treft hij trouwens Henk Houwaert als trainer, een andere ex-Club Bruggewerknemer.
                      
Gezin
Vermant was pas terug van een deugddoende vakantie in Italië, toen hij het voorbije weekend, in overleg met zijn vrouw Stefanie, de knoop doorhakte. “Mijn gezin komt nu op de eerste plaats. Tegelijk wil ik mijn lichaam niet laten aftakelen door plots te stoppen met voetballen. En wie weet kan ik later nog wat doen met die trainerscursus?” geeft de ex-Rode Duivel aan in Het Nieuwsblad.
 
Mooie carrière
De geboren Lierenaar heeft zich in de zeventien jaar een mooi palmares bijeengevoetbald: van bij het bescheiden KV Hooikt tot in de Arena Auf Schalke. Drie jaar geleden keerde hij terug naar de club waar hij de meeste successen kende: Club Brugge. Zijn laatste seizoen was er echter één van grote ontgoochelingen. Onder de nieuwe trainer Jacky Mathijssen verhuisde Vermant naar de bank. Meer dan enkele invalbeurten waren hem niet meer gegund.
 
Afscheid in mineur
Toch klinkt Vermant niet verbitterd. “Ik wilde hier mijn carrière in schoonheid afsluiten. Misschien is dat niet gelukt. Maar ik heb nergens spijt van. Al kwam ik op een slecht moment, met sterkhouders als Timmy Simons, David Rozehnal, Nastja Ceh en Peter Van Der Heyden die vertrokken, en nadien het trainerskerkhof”, aldus Vermant.
 
Vermant betreurt dat zijn afscheid van Club er geen was langs de grote poort. “Het laatste seizoen kwam ik nog nauwelijks aan spelen toe. Maar ik heb ook nooit een echte kans gekregen, centraal op het middenveld. Was die er wel geweest, dan had ik ze zeker gegrepen."
 
Relatie met Mathijssen
De relatie tussen Vermant en Mathijssen was niet optimaal, geeft de ex-profspeler aan. “Of Mathijssen geen vertrouwen in me had? Ik zou het echt niet weten. Hij is de enige trainer in mijn loopbaan met wie ik nooit contact had. Wist ik dat allemaal vooraf, dan was ik nooit aanvoerder geworden. Maar de spelersgroep wilde me. Ach, ik zal nooit natrappen, want dat ene seizoen kan die tien andere nooit meer verpesten.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties