"Geen Kompany? Dan moeten er sancties volgen"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
"Geen Kompany? Dan moeten er sancties volgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aanwezigheid van Vincent Kompany in de Belgische olympische selectie blijft voor beroering zorgen. Hamburg weigert zijn speler voorlopig vrij te geven.

“Zonder Kompany is het moeilijk om tot een definitieve selectie te komen”, aldus De Sart in HNB. “Woensdagavond moet mijn definitieve lijst met namen binnen zijn en ik hou steeds meer rekening met twee scenario’s. Eentje met Kompany en eentje zonder Kompany.”
 
‘Geen verplichting’
 
“Vincent wil zelf graag naar China. Zijn club Hamburg blijft echter moeilijk doen. Zij blijven vinden dat de FIFA-reglementen voor interpretatie vatbaar zijn.”
 
De FIFA stuurde een fax naar de Duitse voetbalbond (DFB), maar die lijkt de kaart van de clubs te kiezen. “Na een telefoontje met de FIFA is de zaak duidelijk”, aldus Wolfgang Nierschbach, topman van de DFB in Bild. “De clubs hebben geen verplichting om de spelers vrij te geven, ook niet die onder de 23 jaar en dat zullen we de clubs laten weten.”
 
Schadevergoeding
 
Bij de Belgische voetbalbond (KBVB) blijven ze harde taal spreken. “Als Hamburg niet reageert, dienen wij een klacht in bij de FIFA en dan moeten er sancties komen: een schorsing van de speler of zelfs van de club, maar ook een schadevergoeding kan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties