Bergen: 'Ontsnappen aan de degradatie'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bergen: 'Ontsnappen aan de degradatie'
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 15 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard. 

BERGEN


* AFGELOPEN SEIZOEN

Iedereen is het er over eens. Bergen speelde helemaal geen slecht seizoen, maar de resultaten volgden niet. Het wist zich al bij al gemakkelijk te redden, maar een plezierig seizoen zal het alvast niet geweest zijn voor het bestuur en de supporters. Ze konden zich wel optrekken aan een 4-0 overwinning tegen AA Gent en een 3-0 tegen Zulte Waregem. Bij Bergen hoopt men het alvast beter te doen dan afgelopen seizoen.

* TRANSFERNIEUWS

Albert Cartier is niet langer de coach van Bergen. Hij wordt vervangen door Philippe Saint-Jean van Tubeke.

Bergen is een club die er voor bekend staat altijd heel wat transfers door te voeren. Ook nu haalde de club heel wat spelers binnen, maar probeerde het ook eens enkele Belgische spelers aan te trekken. Zo ging het in de tweede klasse winkelen en wist het Steven de Pauw, Kevin Oris, Ludovic Buysens en het duo van Lierse Jerome Vanderzijl en Mustapha Jarju te strikken. Ook in het buitenland weet Bergen wel altijd (soms met succes) spelers te vinden. Zo haalde het spelers van Lyon (Francesco Migliore) en Boavista (David Fleurival). Momenteel heeft de club nog een Franse tester op proef en ook met Cephas Chimedza is de club aan het onderhandelen.

Bij heel wat spelers werd het contract niet verlengd. Aliyu Datti, Anthony Cavallien Ali Lukunku mochten op zoek gaan naar een nieuwe club. Het zag ook Wilfried Dalmat vertrekken naar Standard en ook Benjamin Nicaise trok naar de Rouches. Duarte trok dan weer naar een andere subtopper in de hoogste klasse; AA Gent. Cedric Roussel ligt nog onder contract, maar mag uitkijken naar een nieuwe ploeg.

* VOORBEREIDING

De derde vriendschappelijke wedstrijd van Bergen was meteen een voltreffer. De eersteklasser wist Lens met 1-2 te verslaan. Jarju en Cordaro zorgden voor de 1-2 overwinning van het nieuwe seizoen. Ook tegen Club Brugge wist Bergen een te winnen. Het versloeg ook blauw-zwart met 2-1. In augustus staan ook nog wedstrijden tegen Namen, Doornik en de galawedstrijd tegen Atalante Bergamo op het programma.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Kevin Oris is van plan om het eindelijk waar te maken in de hoogste klasse. Na een “mislukt” avontuur bij Roeselare wil hij nu met Bergen laten zien wat hij in zijn mars heeft. De aanvaller die overkomt van tweedeklasser KVSK United scoorde het afgelopen seizoen acht doelpunten.

* VERWACHTINGEN

Vorig jaar ontsnapte de ploeg al nipt aan de degradatie, en dit jaar zal het er niet meer onderuit kunnen. Het zal een lang en zwaar seizoen worden of kan Philippe Saint-Jean voor een stunt zorgen. 

PROGNOSE: 17de plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties