Vanhaezebrouck: '0 op 12 is geen ramp'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vanhaezebrouck: '0 op 12 is geen ramp'
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck beschikt bij KV Kortrijk over een kern van twintig spelers, maar hij wil dat aantal zeker nog uitgebreid zien voor de start van het nieuwe seizoen.

“We moeten eerlijk zijn. De ploeg is er nog niet klaar voor”, geeft Vanhaezebrouck toe. “We zijn bezig met het uitbouwen van de kern en er zullen zeker nog spelers bijkomen.” De voormalige speler van Harelbeke beschikt momenteel slechts over vier verdedigers.
 
WO II
 
Maar Vanhaezebrouck nuanceert. “Als bij de profclubs niet alles perfect loopt, wie zijn wij dan om te zeggen dat het bij Kortrijk wel zo moet. Op het einde van het seizoen moeten we kunnen zeggen ‘We waren er klaar voor’.”
 
Het behoud in eerste klasse wordt alvast geen makkelijke klus. “Met zeker drie zakkers is dit de moeilijkste reeks sinds WO II”, aldus Vanhaezebrouck. “Er wordt gezocht naar protectionisme van de eersteklassers en misschien hadden we beter een jaartje gewacht met de promotie. Dan is het makkelijker om je te handhaven, maar ik hou van een uitdaging.”
 
Gretig
 
“Ik beschik over een jonge en waarschijnlijk de minst ervaren ploeg in eerste klasse. Nog minder dan Tubeke. Maar mijn groep is gretig, wil zich bewijzen en het voortbestaan van de club in eerste klasse bewerkstelligen. We willen aantonen dat het ook mogelijk is met onbekende spelers of jongens die elders niet aan de bak kwamen, kan lukken.”
 
Vanhaezebrouck heeft geen schrik van een slechte start. “We zullen er aan moeten wennen dat we een keer meer verliezen dan vorig seizoen. Maar we zijn toen ook gestart met 1 op 12 en werden alsnog kampioen. 0 op 12 hoeft dus niet meteen dramatisch te zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties