Asubonteng (ex-GB) trekt naar FC Eindhoven

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Asubonteng (ex-GB) trekt naar FC Eindhoven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Prince Asubonteng trekt naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Daar vindt hij Marc Brys terug, de man die hem lanceerde in het eerste elftal van Germinal Beerschot.

Prince Asubonteng, een 22-jarige Belg met Ghanese roots, probeert in Nederland zijn carrière weer op de rails te krijgen nadat hij een aantal jaren in de anonimiteit van de Spaanse lagere divisies ging voetballen. Zo stond hij even onder contract bij Racing Ferrol en CD Baza. Hij meldde zich deze zomer voor een stage bij FC Eindhoven en dat blijkt dus goed te zijn afgelopen.

In de voorbereiding vond Asubonteng al vijf keer de weg naar de netten. "Dat is vrij uitzonderlijk voor mij maar ik hoop in de competitie dit vol te houden. Het bevalt me prima hier. We hebben een heel leuke groep. In Spanje had ik eerst een aanpassingsjaar nodig en vorig jaar kende ik veel pech met blessures. Ik ben er wel een ervaring rijker mee. Ik speelde daar in derde klasse en dat is toch een redelijk niveau. Ik wil me weer in de kijker spelen. Er waren ook mogelijkheden in België, maar de keuze viel op FC Eindhoven, aldus de middenvelder die op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Germinal Beerschot in het Eindhovens Dagblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties