Dender: 'Flirten met de degradatiezone'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Dender: 'Flirten met de degradatiezone'
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard. Vandaag: Dender
Dender EH
 
* AFGELOPEN SEIZOEN
 
Het zwakke broertje heeft zich weten te redden in de hoogste klasse. Volgens velen was de nieuwkomer in de Jupiler League een vogel voor de kat. Al snel leek het er op dat zij gelijk zouden krijgen, maar dat was zonder rekening te houden met het duo Johan Boskamp – Patrick Asselman. Zij maakten van Dender een gevaarlijke club waar niet zomaar van gewonnen werd. Het duo sloeg er dan ook in om het lelijke eendje van de eerste klasse te handhaven. Kan Johan Boskamp het ook een tweede seizoen volhouden?
 
* TRANSFERNIEUWS
 
Dender mag zich opnieuw opmaken voor een jaar in de hoogste klasse. Het wil zich opnieuw handhaven, zelfs beter doen, en haalde daarvoor enkele bekende versterkingen binnen. Zo komt de ervaren Bart Van Den Eede over van Westerlo en wist het Fred te strikken van Standard. Ook Michael Wiggers en Alexandre Martinovic moeten met hun ervaring rust brengen in de ploeg. Ook in het buitenland ging de ploeg van trainer Johan Boskamp winkelen. Zo trok het Steve Jacobs aan van Mönchengladbach, Khaled Kharoubi van Valenciennes en de Bosniër Sulejman Smajiæ van HSK Zrinjski Mostar. Momenteel zoekt Boskamp nog een speler voor op de linkerflank.
 
Bij de uitgaande transfers viel er niet echt iets spectaculair te beleven. Sebastien Dufoor en Timothy Derijck trokken terug naar hun club. Enkel Gil Servaes zorgde voor een mooie transfer. Hij trekt naar het grote Anderlecht.
 
* VOORBEREIDING
 
De eerste wedstrijd werd zonder problemen gewonnen. Dender versloeg Herentals met 0-7. Ook de tweede wedstrijd op het trainingskamp werd makkelijk gewonnen. Het versloeg Noordstar met 1-11. De ploeg bleef de oefenwedstrijden zonder problemen winnen tot het duel tegen Turnhout. De eersteklasser kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor het overige staan er nog wedstrijden tegen Lierse en het Engelse Leeds op het programma.
 
* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN
 
Sulejman Smajiæ zou een versterking moeten zijn voor Dender. De 23-jarige Bosniër leek eerder op weg naar het Portugese Sporting Lissabon en Anderlecht, maar tot een transfer kwam het nooit. Bij Anderlecht vergeleek men de rechterflank-speler al met Christian Wilhelmsson. Met zijn 1m72 en 65 kg heeft deze Bosniër, die al drie A-caps heeft, een sterke versnelling en een flitsende actie in de benen.
 
* VERWACHTINGEN
 
Johan Boskamp verrichtte vorig jaar een wonder door Dender nog te redden. Dit jaar moet tonen dat die prestaties meer waren dan veel geluk, hoe dan ook wacht Dender een seizoen net in of net boven de brede degradatiezone. Prognose: 15de!
 
Auteur: Dirk Pieters
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties