Eupen te wispelturig

Kevin Pieters
| 2 reacties
Eupen te wispelturig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

KAS Eupen

* AFGELOPEN SEIZOEN

KAS Eupen kende een relatief zorgeloos seizoen. Tot aan de winterstop leek KAS Eupen zich stevig in de linkerkolom te nestelen, maar het kreeg een terugval rond de winterstop. Na een povere 2 op 12 herpakte Eupen zich en kon de gevarenzone uiteindelijk makkelijk vermijden. De dertiende plaats op de laatste speeldag is een afspiegeling van een bleek seizoen met als dieptepunt de 5-2 nederlaag tegen Verbroedering Geel.

* TRANSFERNIEUWS

Met het oog op komend seizoen trok KAS Eupen in mei reeds ex-Rode Duivel Nico Claesen aan als nieuwe hoofdtrainer. Voorts bleef het, wat inkomende transfers betreft, zeer stil bij de Duitstalige club. Verdediger Senam Langueh en middenvelder Ahmet Gursever werden overgenomen van reeksgenoot UR Namur. Christophe Lambertz, een aanvallend ingestelde middenvelder, komt over van het Duitse Alemannia Aachen.

KAS Eupen kende zijn mini-soap met middenvelder Christian Brüls. De club wacht nu al enkele weken op de transfersom die bijeengebracht moet worden door externe financiers. MVV rekende in de strijd om Brüls onder meer af met Club Brugge en AA Gent. Verder zag Nico Claesen enkele spelers de overgang maken naar de concurrentie: Jeffrey Rentmeister (Beveren), Fesquet Penga-Ilenga en Yve Thijs (KVK Tienen) en Patrick Telemans (RFC Luik). Flankverdediger Cedric Tomsin trekt naar het Kempische Mol Wezel.

* VOORBEREIDING

De eerste zware test voor het Eupense elftal was er één in mineur. Het verloor van het Nederlandse MVV met 0-2.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

De 20-jarige Christophe Lambertz is een aanvallend ingestelde middenvelder die uitkwam bij de -19 jarigen van Alemannia Aachen. Afgelopen seizoen speelde de linksvoetige voor het tweede elftal van Aachen dat uitkwam in de Oberliga Nordrhein, te vergelijken met het niveau van de Belgische Derde Klasse. Lambertz maakte daar echter geen blijvende indruk. Hij kwam niet verder dan acht selecties en vijf invalbeurten. Bij Aachen wist de aanvallende middenvelder de weg naar het net niet te vinden. Toch zijn ze er in Eupen van overtuigd dat hij het vertrek van Christian Brüls succesvol zal opvangen.

* VERWACHTINGEN

Een verplaatsing naar het Eupense ‘Kehrweg’-stadion is voor vele reeksgenoten een lastige verplaatsing. Vorig seizoen lieten onder andere OHL, Beveren, Antwerp en KVSK punten liggen in het Duitstalige landsgedeelte. Toch liet Eupen op andere momenten té veel steken vallen om mee te dingen voor een eindrondeticket. Gezien de weinige versterkingen die men aantrok, vrezen we dat KAS Eupen een lastig seizoen tegemoet gaat en vaak de hete adem van het degradatiebeest in de nek zal voelen.

Prognose: vijftiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties