Overzicht Champions Leaguewedstrijden

T. Coremans
| 4 reacties

Behalve in Anderlecht vielen er nog enkele merkwaardige uitslagen te noteren. Sommige grote clubs zullen een extra inspanning moeten leveren binnen zes dagen.

Vanavond werden er in de voorrondes van de Champions League enkele belangrijke duels uitgevochten. Anderlecht verloor zijn heenwedstrijd met 1-2 van het Wit-Russische BATE Borisov.

Domzale (SVN) – Dinamo Zagreb (Kro)              0-3

Hier volgt een korte samenvatting van enkele wedstrijden die vanavond gespeeld werden.

SK Brann, de Noorse landskampioen, kreeg gisteren al Ventspils uit Letland op bezoek. Dnjogu Demba-Nyrén werd de held van de match nadat hij drie minuten voor tijd het enige doelpunt kon maken. Het gaat Brann dus duidelijk beter af in de voorrondes van de Champions League dan in de Tippeligaen. Brann was de betere ploeg, maar slaagde er ondanks vele kansen niet in om die te benutten. De Noren zijn nog steeds op zoek naar een degelijke vervanger voor Thorstein Helstad en dat was ook nu weer duidelijk merkbaar.

De Deense landskampioen Aalborg speelde vanavond tegen het Bosnische FC Modrica en kende daar weinig problemen mee. De Denen wonnen makkelijk met 5-0. Op het kwartier kon Andreas Johansson de eerste goal binnenwerken. Net voor de rust kon Jakobsen de voorsprong vergroten en Bræmer deed er nog een schepje bovenop. Aalborg ging met een 3-0 de rust in. Na de koffie was het eerst Due en in de slotfase nog Caca die de bal tegen de netten konden knallen. Al bij al geen moeilijke opgave voor de Denen.

IFK Göteborg won vorig jaar de Allsvenskan en verzekerde zich zo van een plaats in de kwalificaties van de Champions League. Het maakte niet zo’n al te beste beurt tegen het Zwitserse Basel. In het Ullevi stadion bleven de Zweden immers steken op een 1-1 gelijkspel. De bezoekers gingen al op het half uur aan de leiding na een goal van middenvelder Benjamin Huggel die zonder veel problemen de bal kon binnenwerken. Göteborg herstelde zich vlug en zette de aanval in. Slechts zes minuten na de openingsgoal kon Adam Johansson vanop rechts opzetten en de bal naar Thomas Olsson spelen die de gelijkmaker binnenwerkte. Een niet al te beste uitgangspositie dus voor Göteborg dat de volgende partij met een doelpunt meer moet zien te winnen.

Glasgow Rangers is er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten tijdens de heenwedstrijd. Rangers ontving Kaunas uit Litouwen. De thuisploeg kreeg kansen maar wist geen enkele te verzilveren. Kenny Miller and Jean-Claude Darcheville kregen de beste mogelijkheden maar zagen deze telkens voor de lijn gekeerd. De terugwedstrijd in Kaunas zal geen makkelijke opdracht worden voor de Schotten.