Interview Van Trier: 'Heel sterke groep'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Van Trier: 'Heel sterke groep'
Foto: © SC

De spelers van Antwerp vertrekken vanavond naar Engeland om het daar vrijdagavond tegen Bristol City op te nemen. Voor het vertrek wist Voetbalkrant.com toch nog één van de weinige nieuwkomers (Vincent Van Trier) te strikken voor een interview.

Hoe verliepen je eerste weken op Antwerp? 
“Het waren zware, maar wel toffe weken. We hebben een leuke groep. Qua trainingen was het natuurlijk wat aanpassen omdat ik toch vijf maand gekwetst ben geweest met een buikspierblessure. Gelukkig was ik net op tijd terug fit dankzij Lieven Maesschalk en groei ik stilaan naar mijn beste niveau toe.” 

Wat zijn je eerste indrukken over de club en zijn fans ? 

“Als jong manneke zat ik voor TV te kijken naar de Wembley-finale en tijdens mijn periode bij KV Mechelen hoorde ik tal van verhalen van Patrick Goots. Het is schitterend dat ik dit nu zelf mag ervaren! Iedereen weet dat deze club hunkert naar eerste klasse en dat is ook waar deze club en 'vooral' de supporters thuishoren! Tot op heden ben ik zeer onder de indruk van hoe dit alles leeft bij de achterban.” 

Wat verwacht je van de eerste verre verplaatsing en tevens eerste grote test voor Antwerp ? 

“Wat weinigen weten is dat ik na mijn periode bij KV Mechelen een testperiode heb gehad bij Bristol. Ik ken de stad en de club dus al een beetje want ben er toch drie weken geweest en heb een zo’n vijf wedstrijden gespeeld waaronder een thuiswedstrijd tegen Southampton. Spijtig genoeg had ik toen reeds bij Willebroek-Meerhof getekend en vonden de clubs geen overeenkomst aangezien Bristol mij wou huren en Willebroek mij verkopen. Ik kijk er alvast naar uit om hun doelman Adriano Basso terug te zien want daar kon ik het goed mee vinden.” 

Zo’n 800 fans maken ook deze trip mee… leeft zoiets in de groep ? 

“Tuurlijk leeft zoiets. Het is een geweldig gevoel te weten dat je als team gesteund word door zovele mensen. Er was deze week een probleem met het visum van enkele van onze belangrijke spelers maar vrij snel hebben wij de knop omgedraaid en gaan we ons best doen om daar een prestatie neer te zetten waar de supporters fier op mogen zijn en waar we als groep sterker zullen uitkomen met het oog op de competitie.” 

Wat zijn je meningen over de groep. Met wie kan jij het als nieuweling goed vinden ? 

“Ik ben zeer aangenaam verrast door deze groep. Vorig jaar waren er best wel wat geruchten van laksheid en clan-vorming maar hier heb ik tot vandaag nog niks van gemerkt. Deze groep heeft maar één doel en dat is promotie afdwingen en iedereen is bereid hiervoor tot het uiterste te gaan. Persoonlijk heb ik met iedereen een vrij goede band met als uitschieters jongens als Wauthy,Van Hemert en Pivaljevic. Hopelijk bereikt de club snel een akkoord met Bouchouari want hij is al enkele jaren een vriend en iedereen moet weten wat een fitte Hakim voor onze ploeg kan betekenen.” 

Wat verwacht je van je eerste seizoen op de Bosuil ? 

“Heel simpel. Hard werken met als resultaat de promotie. Ik heb bij KV Mechelen een seizoen de druk meegemaakt van moeten winnen omdat iedereen dat van je verwacht en daar hebben we (ook ik) gefaald. Toch vind ik dat deze groep zowel kwalitatief als qua volwassenheid een stuk sterker is. Ik heb toen op de Bosuil gespeeld en 2-1 verloren met een magische Lee Martin in de ploeg bij Antwerp. De sfeer en de ontlading bij de fans hoop ik dit jaar wekelijks te mogen meemaken.” 

Je hebt heel wat concurrentie van Wauthy en misschien binnenkort ook nog Ristovic. Schrikt dit je af ? “Ik verwacht dat Ristovic eerstdaags zijn contract zal verlengen dus het beloofd zeer moeilijk te worden om een vaste basisplaats af te dwingen. Ook Wauthy is een enorm sterke keeper dus dan weet je het wel. Ik vertrek met een zekere achterstand op de andere twee jongens door verschillende redenen. Bij Willebroek heb ik gedurende twee jaar weinig of geen fatsoenlijke 'gerichte' keepertraining gehad waardoor ik qua techniek toch nog een hoop heb in te halen. Hierbij komt ook mijn langdurige blessure waardoor ik een transfer naar Roeselare of Cercle Brugge teniet zag gaan en waardoor ik conditioneel ook niet tiptop was. Daarom ben ik blij dat Antwerp mij deze kans heeft geboden en het is nu aan mij om te laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben terug volledig fit en dankzij Ratko Svilar ben ik binnen de kortste keren helemaal de oude. Ik wil de trainer laten zien dat hij op mij kan rekenen en dat ik er zal staan als hij mij nodig heeft. Als dat moment is aangebroken zal ik wel laten zien dat ik ook een nummer één kan zijn!!” 

Je werd bij KV Mechelen omschreven als niet professioneel genoeg? Wat heb je te zeggen op die commentaren ? “Goh,dat verhaal weer.. Het ligt eigenlijk vrij simpel. Tot met nieuwjaar speelde ik heel goed. De club wou zelfs mijn contract openbreken en hadden de supporters mij graag.. Dan ben ik twee maanden out geweest. Toen ik terug in de ploeg kwam maakte ik twee fouten na elkaar en had ik meteen een verkeerde instelling. Ik ging zogezegd teveel uit en was ik niet goed genoeg voor KV Mechelen. Ik geef gerust toe dat ik soms uitging, maar het is niet omdat iemand mij met enkele maats voor een vrije dag in een club ziet dat ik daar ook zit de dag voor een wedstrijd. Ik hoop dat ik dit jaar zal afgerekend worden op prestaties in plaats van op roddels of eventuele fouten uit het verleden.. Ik wal alvast één deal maken met de supporters. Als in mei blijkt dat we ons doel bereikt hebben (promotie) dan gaan we met z'n allen voor één avond uit ons dak.” 

Bedankt voor het interview en veel succes vrijdag. 

“Graag gedaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties