West-Vlaanderen op zoek naar scheidsrechters

T. Coremans
| 4 reacties
West-Vlaanderen op zoek naar scheidsrechters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De provincie West-Vlaanderen kampt met een tekort aan voetbalscheidsrechters. Enkele goedwillige initiatieven willen de vacatures aantrekkelijker maken.

Luc Matthys, voorzitter van de West-Vlaamse scheidsrechters, roept op om extra respect te tonen voor de man-in-het-zwart. Zo alleen kunnen de vacatures makkelijker ingevuld worden.


‘Tijdens de opleidingen komen de jonge scheidsrechters al vroeg in contact met verbaal geweld. Dit schrikt de jongeren af. Het is een zure appel waar moet doorgebeten worden. Maar het kan ook anders. Er moet meer respect opgebracht worden voor de spelleider’, aldus Luc Matthys.


In Oostende en omstreken starten ze op 29 augustus alvast met cursussen om het scheidsrechterschap aan te leren. De cursus verloopt over 20 uur theorie, afgesloten met een examen. De organisatie hoopt de eerste geslaagden al te kunnen opstellen vanaf oktober bij de miniemen of de knapen. Wie zich wil inschrijven moet minstens vijftien jaar oud zijn. Indien een scheidsrechterskaart wordt behaald betekent dit ook dat men zich de toegang kan verschaffen tot alle wedstrijden van alle Belgische clubs.

Bij interesse, gelieve volgende personen te contacteren:

-        Filip Wille: (0477/87.20.30)

-        Mario Carette: (0495/89.83.80)

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties