Cercle verdiend naar finale in Nederland

Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle verdiend naar finale in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft zich donderdagavond verdiend geplaatst voor de finale van het Alkmaarse Plus-proftoernooi. Groen-zwart haalde het met 0-1 van De Graafschap.

In de bakoven van het complex van amateurclub AFC ’34 in Alkmaar maakten Cercle Brugge en De Graafschap er niet echt een spektakelrijke wedstrijd van. Sergej Serebrennikov (foto) zette al na drie minuten de eindstand op het bord. De Oekraïner benutte een strafschop nadat Tom De Sutter door Joost Volmer tegen de grond gewerkt was.
 
Cercle had de match goed in handen en speelde geconcentreerd. Thomas Buffel worstelde zich in de zestien voorbij een verdediger, werd gehinderd, maar claimde tevergeefs een tweede strafschop. De ex-Rangersspeler dirigeerde als vanouds.
 
Pas na een half uur kon De Graafschap enig weerwerk bieden. Geert den Ouden kopte nipt over. Opvallend was de vervanging van De Sutter door de Peruviaan Fernandez iets voorbij het halfuur. Oleg Iachtchouk schoot nog voorlangs en een verdediger van de tegenstander werkte een scherpe pas van Buffel ei zo na in eigen doel.
 
De Graafschap kwam het scherpst uit de kleedkamers en Cercle wankelde eventjes. Groen-zwart kende geluk dat scheidsrechter Ruud Bossen voor een duwfout floot toen Den Ouden hard raak kopte. 

De Bruggelingen kregen geleidelijk aan opnieuw controle over de wedstrijd en speculeerden op de counter. Honour Gombami verving op het einde nog de moegestreden Buffel en Kristof Snelders kwam in de plaats van Iachtchouck. Zaterdag speelt Cercle de finale van het toernooi tegen RKC Waalwijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties