Clappaert: 'Nu moet het gebeuren'

Nico Wieme
| 0 reacties
Clappaert: 'Nu moet het gebeuren'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren begint het nieuwe seizoen met maar liefst tien Belgen in de A-kern. Een van hen, Kwinten Clappaert, hoopt dat dit seizoen voor hem de grote doorbraak betekent.

Lokeren plukte Kwinten Clappaert op 9-jarige leeftijd weg bij Begonia Lochristi. De momenteel 19-jarige speler draait al een tijdje mee in de A-kern van Lokeren. In 2006 vierde hij zijn debuut tijdens de thuismatch tegen Sint-Truiden. Nadien volgden alleen nog enkele invalbeurten tegen Lierse, Germinal Beerschot en opnieuw STVV.
 
Clappaert hoopt dat hij komend seizoen op meer speelgelegenheid mag rekenen. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat het nu moet gebeuren, de tijd van leren en observeren heb ik wel gehad. Of de trainer vertrouwen in mij heeft? Dat weet ik niet. Maar ikzelf barst wél van het vertrouwen, laat dat duidelijk zijn”, aldus Clappaert in Het Laatste Nieuws.
 
De beloftevoller speler beseft dat het ook dit seizoen moeilijk wordt om een stek op het middenveld te veroveren, maar ziet wel andere mogelijkheden. “Tegen de concurrentie op het middenveld zal ik ook het komende seizoen niet kunnen opboksen, zeker niet na de komst van Demiri. Maar sinds de eerste oefenmatch in Zelzate speelt trainer Georges Leekens me tijdens deze voorbereiding steevast uit als links- of rechtsachter. En daar liggen er misschien mogelijkheden voor mij.”
 
Op dit moment combineert Clappaert zijn voetballoopbaan met de studies van industrieel ingenieur. “Momenteel primeren mijn studies nog. Mijn dagen zijn tijdens een academiejaar heel goed gevuld, het vergt de nodige planning om voetbal met studies te combineren. Maar dat neem ik er graag bij.”
 
Clappaert is wel nuchter genoeg om te beseffen dat een job als profvoetballer niet evident is. “Ik heb de ambitie om het te maken in de voetballerij. Velen voelen zich echter geroepen, maar slechts weinigen breken ook écht door in de hoogste klasse. Zo realistisch ben ik wel. Het is dan ook geen overdreven luxe om iets achter de hand te houden”, besluit de Lochristinaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties