EXQI Sport voorlopig niet voor iedereen

Anthony Van der Planken
| 17 reacties
EXQI Sport voorlopig niet voor iedereen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kijkers met een Belgacom-, Telenet- of Indi-abonnement zullen nog even moeten wachten op de nieuwe zender EXQI Sport. Alfacam wist immers nog geen akkoord af te sluiten met de verschillende aanbieders.

Volgende week pakt EXQI Sport uit met live voetbal uit de Belgische tweede klasse. De sportzender trapt af met de wedstrijd tussen FC Brussels en Beveren. Weinig mensen zullen van die partij kunnen genieten, want EXQI Sport wist de grote digitale aanbieders nog niet te overtuigen.

Enkel de Brusselse kabelaar Coditel sloot al een akkoord met Alfacam. Coditel zal de nieuwe zender zowel in SD als in HD doorgeven. Belgacom en Indi zenden EXQI Sport ook uit, maar dan enkel in Hoge Definitie. Kijkers zonder een HD-abonnement zullen nog even moeten wachten. Wie Telenet klant is, valt zelfs helemaal uit de boot.

Ook Alfacams cultuurzender EXQI startte twee jaar geleden zonder aanwezig te zijn op de grote platformen. Enkel Indi gaf de zender toen door. Belgacom en Telenet volgden pas later. Dat zal wellicht ook nu het geval zijn, want alle partijen benadrukken verder te zullen onderhandelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties