Mathijssen riskeert sanctie en excuseert zich

Mathias Dumarey
| 38 reacties
Mathijssen riskeert sanctie en excuseert zich

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge-trainer Jacky Mathijssen haalde vorige week uit naar de Olympische beloften. Nu zijn uitspraken op een sanctie kunnen komen te staan, biedt de Limburger zijn excuses aan.

Jacky Mathijssen had eerder in de krant Gazet van Antwerpen laten optekenen dat de sfeer bij de Olympische voetbalploeg een kwalijke reputatie en een bedenkelijk groepsgevoel heeft. Hij vreesde dan ook veel oplapwerk als de Brugge-spelers Jeroen Simaeys en Laurent Ciman zouden terugkeren.

Beloftencoach Jean-François De Sart was uiteraard niet gediend met die uitspraken en ook de voetbalbond kon er allesbehalve mee lachen. Het Uitvoerend Comité heeft de zaak al doorgespeeld naar het bondsparket en dat moet nu onderzoeken of Mathijssen zich moet komen verantwoorden voor zijn uitspraken.

Mathijssen heeft ondertussen zijn excuses aangeboden aan Jean-François De Sart. Die excuses slaan niet zo zeer op de inhoud van wat hij zei, maar wel op het tijdstip van zijn uitspraken. "Ik ben een beetje geschrokken van de woede-uitbarsting van De Sart. Ik kan het me wel inbeelden dat het vlak voor zijn eerste wedstrijd vervelend was om met mijn woorden te worden geconfronteerd. Ik wil me bij hem verontschuldigen, niet voor mijn woorden maar wel voor het tijdstip", besluit Mathijssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties