Carragher wil nieuwe Ferguson worden

Yves Dekoning
| 0 reacties
Carragher wil nieuwe Ferguson worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jamie Carragher heeft in de Britse pers enkele opmerkelijke uitspraken laten noteren. De verdediger van liverpool had het over zijn clubliefde, vaderlandsliefde en zijn toekomst als trainer.

Jamie Carragher speelt al zijn hele leven voor Liverpool FC en droomt er van om later manager van de Reds te worden. De 30-jarige verdediger komt al twaalf seizoenen uit voor de eerste ploeg. Hij is één van de publiekslievelingen. Zijn huidige contract loopt tot 2011 en hij wil zeker een nieuwe overeenkomst afdwingen. Carragher beseft dat de concurrentie groot is en dat er altijd spelers zullen zijn die technisch sterker zijn maar hij wil er voluit voor vechten zoals hij altijd heeft gedaan.

Na zijn spelerscarrière beoogt Carragher een loopbaan als manager, liefst bij Liverpool. Zijn grote voorbeeld is Sir Alex Ferguson, manager van rivaal Manchester United. Het zou volgens Carragher geweldig zijn om de kranige Schot van de troon te stoten. Hij heeft enorm veel respect voor Ferguson. Liverpool FC jaagt om zijn eerste titel in achttien jaar. Carragher hoopt die als speler te winnen, maar als manager zou hij nog beter vinden. Dan hangt het immers af van jouw beslissingen.

Carragher nam vorig jaar afscheid van de Engelse nationale ploeg en zal niet op zijn beslissing terugkomen. Volgens hem geeft spelen voor Engeland niet dezelfde emoties als spelen voor Liverpool. Als hij met Engeland verloor, raakte hem dat wel maar niet zo hard als wanneer de Reds verliezen. Dan is hij er echt het hart van in. Bij de nationale ploeg was hij gewoon ontgoocheld na een nederlaag. Toen hij stopte met de nationale ploeg viel er een last van zijn schouders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties