Voorzitter Everton wil nu ook een miljardair zoeken

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Voorzitter Everton wil nu ook een miljardair zoeken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbal is big business geworden en geld bepaalt alles. Chelsea FC en Manchester City zijn de bewijzen. FC Everton wil nu ook die toer opgaan en het opent de zoektocht naar een miljardair die wil investeren.

Bill Kenwright, de voorzitter van Everton, is erg bang dat zijn team in de volgende jaren niet veel meer zal betekenen in de Premier League. Steeds meer ploegen verzekeren zich van een miljardair die pakken poen in de club pompt. "Vergeleken met die mannen ben ik maar een pauper", zegt Kenwright.

Kenwright wil op zoek naar een miljardair nu ook Manchester City door de Abu Dhabi United Group is overgenomen. Vergeleken met die investeringsgroep is zelfs Roman Abramovich, de sterke man van Chelsea FC, maar een kleine garnaal. De club van Vincent Kompany haalde verrassend Robinho weg en heeft zijn pijlen nu gericht op Cristiano Ronaldo.

"Everton heeft ook een miljardair nodig, maar dat ben ik niet. Sinds de dag dat ik mezelf hier heb ingekocht heb ik ook meteen gezegd dat mijn aandelen altijd weer te koop zijn. Nu de Arabieren City opgekocht hebben, zal het voor ons nog moeilijker worden. Zo kan het niet langer. We hebben een nieuwe eigenaar nodig en we zullen niet stoppen voor we er één gevonden hebben. Ik zou niet weten hoe het anders moet. De afgelopen transferperiode is de lastigste geweest die ik me kan herinneren. Het wordt ieder jaar moeilijker om geld te vinden en op deze manier doorgaan is simpelweg niet mogelijk", besluit een wat wanhopige Kenwright op de Britse openbare omroep BBC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties