Spanje onderschat Bosnië-Herzegovina zeker niet

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Spanje onderschat Bosnië-Herzegovina zeker niet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Europees kampioen Spanje begint zaterdag in Murcia ook aan zijn WK-voorronde. Het land schoot in het verleden vaak slecht uit de startblokken maar het is toch beducht voor de bezoekers uit Bosnië-Herzegovina.

Naast het veroveren van de Europese titel afgelopen zomer in Zwitserland en Oostenrijk pakte het ook de eerste plaats op de FIFA-ranking. "We zijn echter beducht dat we opnieuw in de situaties van vroeger kunnen verzeilen", zegt de trefzekere spits David Villa. "We mogen niet vergeten dat we vaak slecht begonnen aan voorrondes en dat we zo nog in de problemen kwamen om ons te plaatsen."

Ook de nieuwe bondscoach, Vicente Del Bosque, waarschuwt voor onderschatting. "Bosnië-Herzegovina is een land met een voetbaltraditie, maar we moeten gewoon van start gaan met een driepunter. Puntenverlies in onze eerste thuiswedstrijd zou ons later zuur kunnen opbreken."

Miroslav Blazevic, de bondscoach van de Bosniërs, heeft alvast goede herinneringen met Spanje. Toen hij in 1994 zijn debuut maakte als bondscoach van Kroatië deed hij dat met een 2-0-overwinning tegen de Iberiërs. "Ik zou er alles voor over hebben mocht dat zaterdag opnieuw kunnen gebeuren", liet de Kroaat al weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties