Laudrup kan aan de slag in Rusland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Laudrup kan aan de slag in Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Laudrup zou dicht bij een nieuwe job als coach staan. De Deen zou in vergevorderde onderhandelingen zitten met Spartak Moskou. Hij kan er de tweede Westerse trainer uit de clubgeschiedenis worden.

Valery Karpin, oud-speler en nu technisch directeur van Spartak Moskou, bevestigt in de Russische kranten de geruchten. Deze week zou het contract ondertekend worden. Ook Michael Laudrup zelf liet weten dat er een grote kans bestaat dat hij bij een topclub aan de slag zou gaan.

Laudrup trainde vorig seizoen de Spaanse topklasser FC Getafe en bereikte met die club uit de Madrileense voorstad zelfs de kwartfinale van de UEFA-beker. Daarin was Bayern München na verlengingen te sterk. Op het einde van het seizoen kondigde de Deen zijn afscheid aan. Lange tijd leek het er op dat hij bij Panathinaikos Athene aan de slag zou gaan, maar dat liep op het allerlaatste moment verkeerd. 

Laudrup moet bij Spartak Moskou Stanislav Cherchesov opvolgen. Hij moest in augustus opstappen omwille van de tegenvallende resultaten van de club. Laudrup zou de tweede Westerse coach in de clubgeschiedenis kunnen worden. De Italiaan Nevio Scala ging hem al voor. Laudrup leek ook een kandidaat om Alan Curbishley op te volgen bij West Ham United, maar de Londenaren zouden de voorkeur geven aan het duo Roberto Donadoni/Gianfranco Zola

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties