Van Buyten pleit zichzelf vrij

Nico Wieme
| 24 reacties
Van Buyten pleit zichzelf vrij
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Daniël Van Buyten speelde opnieuw niet zijn gelukkigste wedstrijd in het shirt van de Rode Duivels. Eerst veegde hij Stijn Stijnen de mantel uit, daarna liet hij zich als een préminiem ringeloren bij het eerste tegendoelpunt.

In de interland tegen Estland speelde Daniël Van Buyten een opvallende rol. De Bayernverdediger toonde zich geen voorbeeld van een secure verdediger. Volgens hem ligt het allemaal aan een gebrek aan communicatie.
 
“Communicatie doet erg veel. Bij Bayern roepen en praten we voortdurend, bij de Duivels heb ik de indruk dat iedereen doofstom is”, aldus Van Buyten in de kranten. “Bij de eerste goal zoekt Simons een man op waardoor hij aan de eerste paal uit positie stapt”, verdedigt de Waal zich.
 
“Ik neem daarop positie aan die eerste paal en laat zo mijn man los. Vermaelen riep niets en wees me er niet op dat Zenjov alleen stond”, gaat de verdediger verder. “Dit zijn fouten die we al heel lang begaan en ze blijven maar gebeuren. Op een voetbalveld kan je niet genoeg met elkaar praten.”
 
Van Buyten ging na een misverstand ook even tekeer tegen Stijn Stijnen. “Ik schermde de bal af in de kleine rechthoek opdat Stijnen hem zou kunnen oprapen. Maar Stijn bleef op zijn lijn staan waardoor we in de problemen kwamen. Opnieuw een communicatiefout dus.”
 
Ligt de oorsprong van de gebrekkige communicatie soms aan de taalbarrière? “Welke taal we spreken? Ach, Nederlands of Frans, dat maakt niet uit. De taal is niet het probleem. Het probleem is dat er niets gezegd wordt”, klinkt het.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties