Turken konden thuis België nog niet verslaan

Nico Wieme
| 4 reacties
Turken konden thuis België nog niet verslaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels spelen vanavond nog maar voor de derde keer een interland in Turkije. De vorige twee confrontaties moeten de Belgen moed geven.

België en Turkije hebben nog niet zoveel tegen elkaar gespeeld. Vanavond is het pas de derde keer dat onze nationale ploeg op Turks grondgebied speelt. De resultaten uit de vorige matchen doen de hoop opflakkeren dat er aan de Bosporus iets te rapen valt.

Op 8 december 1957 speelde België 1-1 gelijk tijdens een oefenduel in Ankara. Jef Jurion zorgde voor het Belgische doelpunt. Een goede tien jaar geleden, op 30 april 1997, verraste Georges Leekens vriend en vijand door met 1-3 te gaan winnen bij de Turken. Het was de aanzet voor de kwalificatie voor het WK 1998 in Frankrijk. Luis Oliveira stal toen de show met drie doelpunten.

Thuis hebben de Belgen minder goede herinneringen aan de Turken. Op Euro2000 hadden de Duivels genoeg aan een punt om door te stoten naar de kwartfinales. Hakan Sukur zadelde ons land met een kater van jewelste op.

In 2004 verloren we een oefenmatch met 2-3 tegen de Turken en in 2006 speelden we 3-3 gelijk in Genk. Wesley Sonck scoorde in beide wedstrijden. Eén keer versloeg België in eigen huis de tegenstander van vanavond : in de eerste kwalificatiematch voor het WK 1998 wonnen we met 2-1. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties