Tienen terug naar de leiding

filip broos

Nadat het zaterdag even de leiding moest afgevenaan Doornik slaagde de suikerploeg in deze te heroveren na een 4-2 overwinning tegen Deinze.

Tienen herneemt dus de leiding in 2e nationale na een aangename wedstrijd tussen beide ploegen. De suikerploeg nam pas in het slotkwartier afstand van Deinze.

Tienen begon gretig aan de wedstrijd maar tot echt doelgevaar leidde dit niet. Na 10 minuten een vrije trap van Nijs die afweek in de muur en naast de paal buitenhobbelde, de daaropvolgende corner werd over het doel van de bezoekende doelman gekopt. Op het kwartier gaf de bedrijvige Nijs een diepe bal richting Dufoor, deze liet de bal even botsen en schoot alleen voor doel naast. Deinze kwam langzaam maar zeker beter in de match en kreeg na ruim 25 minuten zijn eerste kans en dat was meteen de grootste van de match, De Falco zond de bal voor doel waar Kabeya-Mbaya de bal slim liet doorbollen tot bij Cousin die de bal maar voor het inschieten had maar hij stuitte op een ultieme reflex van de tiense goalie, Schuermans.  Deinze probeerde het nog eens met een schot van opnieuw De Falco maardat ging over het doel.

Met nog 10 minuten te spelen trapte Barbé een vrije trap naar de 2e paal waar Dufoor de bal overhoeks binnenkopte, 1-0. Deinze reageerde meteen en na een hoekschop die verkeerd werd beoordeeld in de tiense rangen kopte Velghe de gelijkmaker op het bord,1-1.
De 2e helft begon en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. 5 minuten na rust begon Lacroix aan een actie maar hij schoot naast het doel. Deinze kwam ook tot kansen, na een actie over verschillende statons kwam de bal tot bij Kabeya-Mbaya maar die vergat te scoren.  Tienen dan met eentweetje tussen Lacroix en Dufoor maar de eerste trapte te zwak in de handen van de bezoekende doelman. Na een diepe bal van Dufoor op Barbé kwam deze laatste alleen voor de doelman maar hij stifte het leder schuinlangs het doel. Deinze liet zich niet doen, een vrije trap werd verlengd en door de ingevallen Deschacht voorbij de thuisdoelman gewerkt, 1-2. Enige kanttekening bij deze voorsprong want Deschacht ging met de voet vooruit in op de bal, maar de scheids zag hier geen graten in.

Tienen trainer Nassen reageerde door Vanarwegen te vervangen door Thijs. Na 70 minuten begon Lacroix aan een actie, hij schakelde Pardo uit ging de kleine backlijn in en knalde de bal in de verste hoek binnen, 2-2.  Deinze even van slag af en meteen ook met 10 man verder want na een onbesuisde tackel kreeg Deschacht meteen rood onder de neus geduwd. Deinze plooide nu massaal terug en probeerde dat ene punt vast te houden. 5 minuten voor tijd kwam dan toch de verlossende treffer voor de suikerjongens, nadat de bal beide ploegen even tegenwerkte kwam die voor de voeten van de ingevallen Belme die niet twijfelde, 3-2. Feest bij de tiense supporters die hun ploeg terug aan de leiding zagen staan. Nog was het vat niet af voor Deinze dat dan ook nog De Falco zag uitgesloten wordenmet een 2e gele kaart.  Tienen profiteerde van deze situatie en Dufoor maakte er in de Slotminuut nog 4-2 van nadat Thijs de bal vanop de achterlijn teruglegde.

Zo wint Tienen en neemt het weer de leiding over in 2e nationale. Deinze blijft achter met één schamel puntje in het klassement, al dient te worden gezegd dat dit Deinze niet staat waar het terechthoort.
Volgende week maakt Tienen de verplaatsing naar Eupen en Deinze neemt het op tegen Waasland