Schalke makkelijk voorbij Apoel

viki meeuwis

In de UEFA Beker werden er vanavond drie vooruit geschoven wedstrijden afgewerkt. Herta ontving thuis het Ierse Saint Patrick’s en kende daar meer moeite mee dan verwacht.

Twee goals van vervanger Maximilian Nicu en Cicero Santos brachten Herta BSC een goede uitgangspositie in de eerste kwalificatieronde van de UEFA Cup. Saint Patrick’s hield Herta echter wel alert.

In de eerste helft had Herta veel moeite met de uiterst defensief spelende Ieren. Herta miste vooral creativiteit en kreeg het juiste tempo niet te pakken. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.
Na de rust bracht trainer Favre zowel Lustenberger in voor Kacar als Nicu voor Dardai en dat leverde al vlug iets op. Vijf minuten na de pauze slaagden de bezoekers er niet in om een corner van Herta weg te werken waarna de bal bij Nicu terecht kwam. Die schoot de bal voorbij keeper Ryan in doel. Herta leek nu maar pas echt van start te gaan en kon in de 67e minuut de voorsprong verdubbelen nadat Santos de bal achter Ryan in doel werkte.

FC Nordsjælland nam het in Farum Park op tegen Olympiakos. Het duurde tot in de 74e minuut vooraleer Mitroglou de ban kon verbreken en keeper Jesper Hansen met een doelschot verraste. Het was een serieuze opdoffer voor Nordsjælland dat zich tot dan toe flink verweerd had. In de eerste helf hadden zowel Jonathan Richter als Martin Bernburg kansen gehad. In de toegevoegde tijd kon Leto er nog 2-0 van maken.

Schalke 04 moest naar Cyprus waar het Apoel FC partij gaf. Niet direct een zware opgave voor Schalke dat de partij met 1-4 won. De Königsblauen domineerde de wedstrijd en kwamen in de eerste helft al meteen 3-0 voor. Bij Alpoel waren enkele spelers niet beschikbaar, doelman Nikolovski, verdediger Seghiri en middenvelders Satsias en Michael moesten de partij missen. Zoals verwacht nam Schalke het initiatief en in de 24e minuut kon Westerman vanop achttien meter de bal in het doel schieten. Iets na het half uur was het Raktic die de bal in de rechterhoek werkte na een mooi samenspel met Farfan. Alpoel kon weinig of niets beginnen en een schot van Sanchez werd door Haxhi in eigen doel gewerkt waardoor Schalke bij rust een voorsprong van drie goals had.

Na de rust liet Schalke het tempo wat terugvallen zonder veel uit handen te geven. In de 72e minuut slaagde Mirosavljevic er toch in om de eer voor de Cyprioten te redden. In de slotfase kon Altintop de 1-4 binnenwerken. Farfan met een mooie solo waarna hij de bal  met een pass naar Altintop bracht die hem prompt binnenwerkte.