Lokeren lanceert project met stadsbestuur

Nico Wieme
| 0 reacties
Lokeren lanceert project met stadsbestuur

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de CAMPUS SPORTING FOOT ACADEMY (jeugdterreinen Sporting Lokeren) wordt op dit moment druk gewerkt aan de installatie van twee nieuwe kunstgrasvelden. Reden is een samenwerkingsakkoord met het stadsbestuur en de scholengemeenschap.

Sporting Lokeren legt momenteel twee kunstgrasvelden aan. Buiten de trainingsuren van de jeugd stelt de club die velden ter beschikking van scholen en speelpleinwerking uit de regio. Naast de faciliteiten biedt Sporting Lokeren ook knowhow: de begeleiding wordt verzorgd door trainers van de jeugdafdeling met UEFA-diploma.
 
Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht licht op de clubwebsite toe waarom de kunstgrasvelden een belangrijke rol spelen. “Een professionele jeugdwerking moet een succesvolle toekomst van Sporting Lokeren op lange termijn garanderen. Voor onze jeugd is het belangrijk om voetbaltechniek te leren op een perfect egaal veld.”
 
“Natuurgrasvelden waarop zeer intensief getraind wordt, recupereren minder snel, vertonen sneller oneffenheden en worden kaal gespeeld”, gaat de preses verder. “Kunstgras daarentegen is 24u/24u bespeelbaar zonder aan kwaliteit in te boeten. De jeugd kan dus altijd trainen op een veld van constante kwaliteit. Door het gebruik van de kunstgrasvelden worden de overige natuurgrasvelden minder belast en blijven ook die in goede conditie.”
 
“Dankzij de extra spelcapaciteit, kunnen we de kunstgrasvelden buiten onze eigen trainingsuren openstellen voor de scholen in de regio, voor speelpleinwerking en voor de activiteiten van de SPORTING FOOT ACADEMY. Zo kunnen meer mensen mee genieten van onze sportinfrastructuur en zorgt Sporting Lokeren op lange termijn mee voor een sportievere regio”, argumenteert Lambrecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties