Jeurissen: 'Rode kaart voor Akpala is terecht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Jeurissen: 'Rode kaart voor Akpala is terecht'

Scheidsrechter Serge Gumienny mag dan wel zwaar onder vuur liggen bij Genk, Club Brugge en de media, hij wordt wel volop gesteund door zijn baas Robert Jeurissen. De tandarts uit Maaseik noemde de rode kaart voor Joseph Akpala terecht.

In de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws verdedigt Robert Jeurissen scheidsrechter Serge Gumienny voor zijn optreden in RC Genk-Club Brugge. Vooral de fase waarin Club Brugge-spits Joseph Akpala keihard in botsing kwam met Genk-doelman Logan Bailly en hij daarvoor een tweede gele en dus rode kaart kreeg, is veelbesproken. "De rode kaart van Akpala was terecht. Het was inderdaad zijn intentie niet om Bailly te raken, maar het was wel een fout. De doelman moet beschermd worden", aldus Jeurissen.

"Je kan de bewuste fase vergelijken met een te late tackle die ingezet wordt om de bal te raken. Akpala had eerder al een terechte gele kaart gekregen voor een duw op Bailly. Er was dus ook al een voorgaande", gaat Jeurissen verder.

De Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) had eerder al kritiek gekregen voor de aanstelling van Gumienny omdat hij op amper twee kilometer van de Cristal Arena zou wonen en bovendien ook werkt bij Ford Genk. Jeurissen weerlegt de aantijgingen: "Ten eerste woont Gumienny niet in As, maar in Sint-Truiden en dat is toch al 40 à 50 kilometer verder weg en ten tweede werkt hij misschien wel voor Ford Genk maar hij zit meer in Duitsland dan in Genk voor zijn job", besluit Jeurissen die er nog aan toevoegt dat Gumienny die wedstrijd kreeg omdat het ten slotte toch om een topper ging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties