OB verstevigt leiderspositie

viki meeuwis

Het afgelopen weekend stond in de Deense eerste klasse de achtste speeldag op het programma.

Vrijdag nam de leider in het klassement, OB, het op tegen AC Horsens. OB maakte geen fout en in de Casa Arena in Horsens eindigde de partij op een 1-2 overwinning voor de bezoekers. Die zege kwam er na twee doelpunten van de topscorer in de SAS-Ligaen, Djiby Fall. Het eerste doelpunt viel op het half uur, toen hij in de zestien de bal na een corner in doel kopte. Vijf minuten voor de pauze kon Joseph Elanga de gelijkmaker binnenwerken. Het geluk bij Horsens was van korte duur want Fall kon zowel Kenneth Emil Pedersen en keeper Søren Jochumsen in de wind zetten net voor het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft.
Na de pauze bleef de partij verder gaan in een hoog temp waarbij vooral Horsen de bal goed liet rondgaan en voor de aanval koos. Zeven minuten na de rust kwam Fall nogmaals dichtbij een doelpunt maar de bal kwam op de paal terecht. Björn Runström en Henrik Hansen kregen ook kansen maar geen van beiden kreeg de bal in doel. Horsens bleef aandringen maar slaagde er niet meer in om een punt uit de brand te slepen. Met deze zege staat Horsens nog steeds op de eerste plaats met 21 punten.
Brøndby nam het thuis op tegen Esbjerg, de rode lantaarn. De bezoekers die nog op zoek waren naar hun eerste zege van het seizoen, waren meteen goed gestart en domineerde grote delen van de wedstrijd. Toch was het Brøndby dat het eerst op voorsprong kwam. Michael Krohn-Dehli wist te score te openen. Esbjerg gaf niet op en bleef aandringen. Op het half uur leverde dat de gelijkmaker op, door Jeppe Mehl die de bal tegen de netten knalde. Een kwartier voor het einde van de match wist Morten “Duncan” Rasmussen de bal tussen de palen te werken waardoor Brøndby alsnog de drie punten thuishield. Het staat nu op de tweede plaats met zestien punten, vijf minder dan leider OB. Voor Esbjerg ziet het er na acht speeldagen niet goed uit. Zonder een zege staat het met drie punten op de laatste plaats.
De uitslagen van de andere wedstrijden:
FC Kopenhagen – AaB: 3-0Randers FC – FC Midjylland: 0-0FC Nordsjælland – Vejle: 2-1AGF – Sønderjyske: 2-1