Tromsø wint en doet goede zaak

viki meeuwis

In de Noorse competitie begint het einde van het seizoen stilaan te naderen. Na dit weekend volgen er nog maar vijf wedstrijden. Voor zowel leider Stabæk, als Tromø en Fredrikstad was het dus zaak om niet teveel punten te verspelen het afgelopen weekend.

Het is een spannende strijd bovenaan in het klassement. Voor deze speeldag had Stabæk  42 punten. Tromsø had er 36 en Fredrikstad had er eveneens 36. Fredrikstad verloor uit bij Bodø/Glim op vrijdag en blijft dus derde in de stand.
Stabæk trok naar Stavanger waar het Viking partij gaf. Voor de leider werd het een ware ontnuchtering, het verloor de partij met 4-1. Stabæk begon goed aan de wedstrijd en zette meteen de aanval in. In de 20e minuut lanceerde Mame Niang de bal, die kwam op de hand van Morten Skjønsberg terecht. Scheidsrechter Terje Hauge nam daarop een redelijk merkwaardige beslissing. Hij gaf Viking een strafschop en Skjønsberg direct rood.  Niang nam de strafschop en bracht Viking zo meteen op voorsprong terwijl Stabæk met tien man verder moest. Iets later kon ook Alexander Ødegaard scoren, na een slechte terugspeelbal van Pontus Farnerud. Stabæk was nu eerder op verdedigen aangewezen dan op aanvallen en dat was ook voor de thuisploeg duidelijk. Nog voor de pauze konden zowel Fillo als Ødegaard nog een keer scoren. Viking ging de rust in met een 4-0 voorsprong.
Na de pause kon Stabæk nog wel een troostdoelpunt in de wacht slepen via Veigar Pall Gunnarsson maar verder kwam het niet meer.
Tromsø, de tweede in het klassement moest uit spelen bij Strømsgodset. De partij eindigde in een klinkende 1-3 overwinning voor Tromsø in het Marienlyst stadion. In de achttiende minuut kon Christer George Godset op voorsprong brengen maar Knarvik, Larsen en Mika Koppinen wisten uiteindelijk de drie punten voor Tromsø binnen te halen. Beide ploegen hadden af te rekenen met een verdediging die in fouten leek te grossieren. Zo viel ook het eerste doelpunt. Koppinen nam de bal aan van de eigen keeper waarna hij de bal domweg in de voeten van George speelde. Die aarzelde niet en kon de bal in doel werken. Net voor de pauze konden de bezoekers via Knarvik de gelijkmaker scoren.
Na de pauze was het Alexander Aas die een fout maakte. De verdediger wou een inworp vanop rechts wegwerken maar slaagde daar niet in waardoor Larsen de bal kon binnenwerken. Koppinen speelde ondanks die ene blunder een goede wedstrijd. Een kwartier voor het einde van de match kon hij na een vrije trap de bal in doel schieten.
De uitslagen van de andere wedstrijden:
Zaterdag: 20/9
Bodø/Glimt - Fredrikstad 2-1
Zondag 21/9:Lyn – Molde: 1-3Aalesund – Vålerenga: 0-0Strømsgodset – Tromsø: 1-3Viking – Stabæk: 4-1Rosenborg – HamKam: 4-0