De VAE heeft een nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De VAE heeft een nieuwe bondscoach

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Verenigde Arabische Emiraten heeft een opvolger gevonden voor Bruno Metsu als bondscoach van het land. Er werd opnieuw gezocht tussen de Franse coaches en men kwam uit op Dominique Bathenay.

Dominique Bathenay was tot voor zondag de assistent-trainer van de Verenigde Arabische Emiraten. Bruno Metsu was hoofdtrainer maar door de tegenvallende resultaten besloot hij op te stappen. Eerder deze maand verloor het land de WK-kwalificatieduels tegen Noord-Korea en Saoedi-Arabië waardoor Zuid-Afrika plots heel ver weg lijkt. 

Yousuf Abdullah, de directeur van de voetbalbond van het land, ziet nog altijd kansen. "Er zijn nog steeds achttien punten te verdienen. Wanneer we nog tien punten kunnen halen, is er nog steeds een kans op het WK", aldus de man. 

Bathenay mag dan wel de assistent zijn geweest van Metsu, de eerste kandidaat om zijn landgenoot op te volgen, was hij niet. De eerste keuze was Juma Rabea, de coach van de beloften van het land. Hij besloot evenwel om niet in te gaan op het voorstel van de bond. Ook de namen van Toninho Cerezo, Ivan Hasek en Winfried Schäfer vielen. Deze coaches zijn allemaal werkzaam bij een club in de Emiraten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties