Joos: 'België moet viermansverdediging houden'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Joos: 'België moet viermansverdediging houden'

Volg België nu via WhatsApp!

Filip Joos, journalist van de openbare omroep VRT, vindt dat België tegen spanje moet vasthouden aan zijn viermansverdediging. Hij verwijst naar de wedstrijd tegen Italië toen het met vijf man achteraan helemaal mislukte.

"Laat ons maar vasthouden aan vier verdedigers. We hebben nu al drie wedstrijden zo gespeeld en we hebben resultaten gehaald. Tegen Armenië speelden we geen geweldigde wedstrijd, maar we wonnen die wel. Zo zit het soms in elkaar bij interlandvoetbal", aldus Filip Joos op Sporza.

"Tegen Spanje wordt het voor ons heel erg moeilijk. We gaan heel tevreden mogen zijn als we een punt halen. Mochten we winnen, ja, dat mogen we supertevreden zijn. De Spanjaarden zijn nauwelijks te betrappen op zwakke punten. We moeten hopen dat ze wat verzadigd zijn na drie overwinningen", gaat Joos verder.

"Als de Spanjaarden de bal hebben, zijn ze fantastisch. Achterin liggen misschien wel wat mogelijkheden. Ik ben geen echte fan van Carles Puyol. Hij gaat te pas en te onpas in duel en laat zo soms wel eens ruimte. Het is aan Wesley Sonck en Moussa Dembele om er van te profiteren en ook Marouane Fellaini als hij op het juiste moment naar voren komt", besluit Joos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties