Van Holsbeeck: 'Dit toont dat we goed bezig zijn'

Van Holsbeeck: 'Dit toont dat we goed bezig zijn'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"We volgen De Sutter al twee jaar. Eindelijk komt hij naar Anderlecht." Manager Herman Van Holsbeeck was heel tevreden dat de transfer van de Rode Duivel werd afgerond.

 
De timing van de transfer komt er opvallend snel na de 4-0 pandoering van paars-wit op het veld van Zulte Waregem. Dat heeft de zaken echter niet versneld, klinkt het paars-witte bestuur.
 
Openheid
 
"We werden constant lastig gevallen en hebben samen met Cercle en De Sutter geopteerd om de transfer te communiceren in een openheid die normaal exceptioneel is in België", aldus de paars-witte manager. "We wilden ook openheid naar de supporters en de trainer van Cercle toe."
 
Voorzitter Roger Van den Stock treedt zijn manager bij: "De bekendmaking van deze transfer komt er niet om de malaise bij Anderlecht de kop in te drukken. We hebben hem aangekondigd op vraag van Cercle zelf. Het is de boodschap om nu kalm te blijven. Het is niet omdat we één keer verliezen, of dat met 1-0 of 4-0 gebeurt, speelt geen rol, dat we alles nu in vraag moeten stellen. De competitie is nog heel lang."
 
Goed bezig
 
Met de transfer van De Sutter naar Anderlecht wordt de druk om de titel binnen te halen nog groter. "Voetbal is geen exacte wetenschap", relativeert Van Holsbeeck. "We moeten op het einde van het seizoen minstens één doelstelling, die we in het begin van het seizoen hebben aangekondigd op de persconferentie, realiseren. We hebben nog de titel en de beker. Na Zulte Waregem was alles bij Anderlecht slecht, maar met deze transfer bevestigen we dat Anderlecht wel degelijk goed bezig is." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties