Alcaraz heeft privécoach

Nico Wieme
| 4 reacties
Alcaraz heeft privécoach
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Antolin Alcaraz werpt zich de laatste weken op als de leider van de Brugse defensie. De tot voor kort gecontesteerde Paraguyaan wordt voor de tegenstander meer en meer een onoverkomelijke hindernis.

Het is nog niet zo lang geleden dat Antolin Alcaraz de wind volop van voren kreeg. De verdediger van Club Brugge scoorde bij momenten goede punten, maar werd evenveel keer de grond ingeboord na een zoveelste flater. 

Privécoach
Vandaag wint de Paraguyaan zo goed als elk duel. Dat ligt naar eigen zeggen aan zijn coach. En die heet niet Jacky Mathijssen. “Mijn vrouw geeft me na elke match een rapport. We hebben elkaar leren kennen toen ik in Argentinië speelde. Ze werkte daar voor een krant. Ik hoef ze vandaag niets wijs te maken. Ze heeft haar job opgegeven, maar ze zit elke wedstrijd in de tribune met haar schriftje. 's Avonds krijg ik mijn rapport”, grapt de stijlrijke verdediger.

Fouten
Alcaraz beseft dat hij niet altijd even secuur verdedigde. “Ik vind fouten maken iets goeds”, aldus de centrale verdediger in Het Laatste Nieuws. “Niks waarvan je zoveel leert als van je eigen missers. Vandaag ben ik een betere voetballer, dankzij de zaken die ik toen verkeerd heb gedaan.”
 
Dat hij een aantal goals op zijn geweten heeft, betwist Alcaraz niet. “Zoals in Tubeke, en daar was ik niet goed van, maar ik vind het kortzichtig om één speler of één linie verantwoordelijk te stellen voor een nederlaag. Ik vind die fouten geen reden om aan mezelf te gaan twijfelen.”

Nog niet aan zijn top
De Clubspeler betwist de kritiek dat hij alles te mooi wil oplossen. “Ik speel altijd alsof er geen publiek is. Wat wel klopt, is dat ik niet perfect ben en dat ik fouten maak. Maar volgens mij zit ik nog niet aan mijn top. Gelukkig, want wie denkt dat hij aan zijn limiet zit, verliest zijn motivatie.”

Niet tegen AA Gent
AA Gent lacht in ieder geval al in zijn vuistje, want voor de topper van komende zondag tegen Club Brugge is Alcaraz er niet bij. De Paraguyaan moet een gele schorsingsdag uitzitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties