Bianchi stelt zich kandidaat voor Argentinië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bianchi stelt zich kandidaat voor Argentinië

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlos Bianchi, een levende legende in Argentinië als trainer, heeft zich kandidaat gesteld voor de positie van bondscoach. Hij wil Alfio Basile opvolgen die vorige week opstapte als gevolg van familiale redenenen.

In het verleden werd Carlos Bianchi al tweemaal benaderd door de Argentijnse voetbalbond om bondscoach te worden. Iedere keer ging hij niet op het aanbod in. Indien de Argentijnse voetbalbond hem opnieuw een voorstel zou doen, dan zou hij ditmaal niet weigeren. 

Carlos Bianchi is in eigen land een echte legende. Onder zijn leiding pakte Boca Juniors zeven landstitels en acht internationale trofeeën. In Europa verging het de oefenmeester veel minder goed. Zijn avonturen bij Atlético Madrid en AS Roma eindigden altijd voor het einde van het seizoen.

De andere gegadigden voor de positie van Argentijns bondscoach zijn beloftencoach Sergio Batista en Diego Simeone, momenteel trainer van River Plate. Een andere naam die circuleert, is die van Diego Armando Maradona, maar hij sprak al zijn voorkeur uit voor Bianchi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties