Lange: 'Rosenborg is aan het afbrokkelen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Lange: 'Rosenborg is aan het afbrokkelen'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt donderdagavond op het veld van Rosenborg zijn eerste match in de poules van de Uefa Cup. Niemand beter dan Rune Lange die de Noorse topclub kan doorlichten.

Tussen 2000 en 2006 scoorde Rune Lange aan de lopende band voor Club Brugge. In 158 officiële wedstrijden scoorde de Noor maar liefst 75 doelpunten. Momenteel speelt de aanvaller voor Tromsö, dat hem leent van Valerengen. In Het Laatste Nieuws analyseert Lange de tegenstander van Club.
 
Volgens de ex-topschutter van blauw-zwart is Rosenborg een atypische Noorse ploeg. “Het Noorse voetbal staat bekend voor zijn fysieke kracht”, begint Lange. “Rosenborg is dé uitzondering, vooral sedert de komst van de nieuwe Zweedse trainer Henriksen. Die laat zijn ploeg over de grond voetballen.”
 
Lange vindt het middenveld van Rosenborg het sterkste onderdeel van het team. “Vooral Marek Sapara kan zowel met links als met rechts zeer goed uit de voeten. Hij zorgt voor de perfecte voorzet en eist ook de stilstaande fases in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander op. Ook de kwieke Ivoriaanse spits Konan Ya zal Club extra in de gaten moeten houden, net zoals Steffen Iversen.”
 
“Rosenborg heeft veel van haar pluimen verloren”, gaat Lange verder. “De structuur is aan het afbrokkelen, een nieuwe generatie heeft de leiding en dat is geenszins in het voordeel van de club. Dit seizoen hebben ze zich maar langs de Intertoto voor de Uefa Cup geplaatst. Ik hoop dat ‘mijn’ Club minstens een punt pakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties