De Bleeckere weigert Gent-Club te fluiten

Nico Wieme
| 9 reacties
De Bleeckere weigert Gent-Club te fluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mediaweek bezorgt jullie deze week de info die jullie niet via de media kregen. Waarom schoffeerde Frutos zijn teamarts? Hoe rookt Vaessen de vredespijp met D'Onofrio? Wat voor zwemles kregen onze topclubs?Waarom weigert De Bleeckere Gent-Club te fluiten?

Hartelijk welkom in Genk
 
Vicevoorzitter van Standard Luciano D’Onofrio is door een Franse rechtbank veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf omdat hij tussen 1997 en 1999 verdachte transfers bij Marseille zou doorgevoerd hebben. D’Onofrio mag zich ook twee jaar niet meer met voetbalactiviteiten bemoeien.
 
Zondag trekt Standard naar Racing Genk. Jos Vaessen wrijft zich al in de handen om zijn goede vriend Luciano met open armen te verwelkomen. Jos heeft in hoogsteigen persoon zijn stadionspeaker naar Fadi Glor van Zulte Waregem gestuurd. De West-Vlaamse stadionomroeper joeg een goed jaar geleden heel Luik in de gordijnen met een controversiële reclameboodschap. Omdat we bang zijn van de Luikse maffia, maar toch geen tuinhuis nodig hebben om ons te verbergen, herhalen we die boodschap niet.
 
We geven jullie wel graag de versie mee die Jos Vaessen zijn stadionspeaker zondag oplegt. “Zit de Luikse maffia achter uw spelers, verwarm uw stadion dan met radiators van Vasco. Uw spelers zullen een warm gevoel voor uw club krijgen en er nooit meer weg willen.”
 
D’Onofrio, die toch geen jota Nederlands begrijpt, zal er niets van verstaan. En de Standardsupporters, van nature uit de supporters met het grootste relativeringsvermogen in België, zullen er zeker kunnen om lachen. Joske heeft de koffie en de flessen cyaankali al laten klaarmaken. Het traditionele vuurwerk achteraf moet het feest in Genk compleet maken.
 
Medische blunders
 
Met grote belangstelling keken wij uit naar de langverwachte persconferentie die Nicolas Frutos vorige week organiseerde naar aanleiding van zijn terugkeer uit Argentinië. Wie verwacht had dat de Argentijn zijn broodheren zou bedanken voor het geduld dat ze met hem gehad hadden en voor de kans die hij gekregen had om in zijn geboorteland te gaan revalideren, kwam bedrogen uit.
 
Frutos haalde ongemeen hard uit naar de medische staf van Anderlecht. Vooral dokter Huylebroeck stond het huilen nader dan het lachen. Van de arme arts liet de Anderlechtspits geen spaander heel. Het verzamelde journaille keek ondertussen geamuseerd toe en zag dat het goed was. Met grote gewilligheid werden de woorden van ‘el goleador’ in de diverse kladschriftjes genoteerd.
 
Met deze persconferentie toonde Anderlecht nog maar eens aan dat het de club aan een echt professionele structuur mangelt. Wie laat een gefrustreerde speler nu zoiets organiseren zonder zijn tekst nagelezen te hebben? Furieus waren de beleidslui van paars-wit na de speech van Frutos omdat de spits het had aangedurfd de interne keuken publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.
 
Eigenlijk hadden ze boos op zichzelf moeten zijn, omdat ze nog maar eens uitblonken in onkunde. Wanneer gaat de familie Vanden Stock eindelijk doorhebben dat onze recordkampioen nood heeft aan deskundigen aan de top van de vereniging, en niet aan familieleden en lieve vriendjes die koste wat het kost wild om zich heen schoppen om toch maar alle macht naar zich toe te trekken?
 
Zwemles (1)
 
Heel voetbalminnend België keek zondagavond uit naar de derby tussen Club en Cercle Brugge. De omstandigheden waren, mede door het ietwat grijze seizoen dat groen-zwart totnogtoe beleefde, niet zo opgenaaid als vorig jaar, maar Cercle had dankzij een 4-1-zege tegen Standard net op tijd zijn goede vorm weer te pakken.
 
De boodschap van Clubcoach Jacky Mathijssen was duidelijk niet aangekomen bij zijn spelers. Jacky, geheel volgens zijn natuur, sprak op voorhand met het nodige respect over de tegenstander en waarschuwde zijn vedetten voor onderschatting van de buren. Het was voor de Maaslander echter prediken in de woestijn, want de manier waarop vooral de Clubverdediging zich de eerste helft liet belachelijk maken, toonde aan dat de spelers de boodschap absoluut niet begrepen hadden. Het leek er meer op dat de Clubspelers hun eerste zwemles kregen in plaats van een match van groot belang te spelen.
 
Vooral Laurent Ciman kreeg de lachers meermaals op zijn hand. Het blijft een wonder wat Mathijssen in deze beperkte – en dan druk ik mij nog zacht uit – voetballer ziet. De speler in kwestie speelde, volledig tegen zijn gewoonte, niet high genoeg, liep gewillig uit positie en liet zich vaak ringeloren zoals de eerste de beste preminiem. Het wil voor Club maar niet lukken om een degelijke rechtsback aan te trekken en Mathijssen heeft blijkbaar geen hoge pet op van de jeugdproducten Gertjan De Mets en Jorn Vermeulen, hoewel die laatste pas terugkomt uit revalidatie.
 
Gelukkig voor Club confronteerde Mathijssen zijn spelers tijdens de rust met hun gebreken, want na de pauze begon het plots wel te lopen. Met de inbreng van stilist Ivan Leko ging het niveau er nog merkelijk op vooruit. Leko, tot voor kort door heel schrijvend Vlaanderen als overbodig beschouwd, toonde dat hij, als hij er zin in heeft, met vernuftige doorsteekpasjes de tegenstander gemakkelijk kan ontgrendelen.
 
Zwemles (2)
 
Met zijn allen had ze zich zondagavond vergist van afrit. In plaats van richting Regenboogstadion te rijden, waren de Anderlechtspelers gestopt aan de Gaverbeek. Na een frisse duik van bijna twee uur verlieten ze rond 22u20 half verzopen het water. Nochtans was de sfeer op de bus goed vooraf. Bijna massaal werd de komst van hun nieuwe teamgenoot, Tom De Sutter, toegejuicht. Met groot genot kraakten de spelers enkele flessen champagne, die ze zelf dit seizoen toch zo moeizaam aan hun fans kunnen serveren. Enkel Andrej Bulykin en Frutos zaten te mokken. Zij voelden de bui al hangen.
 
Beide heren werden door coach Ariël Jacobs vermaand: de Rus met een plaats op de tribune, de Argentijn mocht nog blij zijn dat hij de bank haalde. Het moge duidelijk zijn: Jacobs baadt weer in weelde vooraan. Met de nakende komst van De Sutter zal de Diegemnaar haast niet meer weten wie hij vooraan moet posteren.
 
Maar goed, we dwalen af. We waren gebleven bij de heerlijke zwempartij van de Anderlechtspelers tegen Zulte Waregem. Had de thuisploeg iets efficiënter omgesprongen met zijn kansen, paars-wit was helemaal vernederd. Nu mocht de vicekampioen al blij zijn dat het máár 4-0 werd.
 
Olivier Deschacht demonstreerde met groot genoegen waarom bondscoach René Vandereycken de Lochristinaar halsstarrig weigert in zijn selectie op te nemen. De blonde god zou al blij mogen zijn met een basisplaats bij een ploeg als Westerlo of … Zulte Waregem. Ook Jacobs geeft aan dat hij meer vertrouwen heeft in Jelle Van Damme dan in Deschacht. Waarom posteert de Anderlechtcoach de Waaslander anders steevast op de linksback? Deschacht centraal in combinatie met Roland Juhasz lijkt nergens op, tenzij op een sollicitatie voor Comedy Capers.
 
Voor al wie paars-wit een warm hart toedraagt, was de manier waarop de Brusselaars over het veld tjokten een regelrechte doorn in het oog. Enige hoop laaide op toen Frutos zijn opwachting maakte, maar de ‘Reiger’ deed waarin hij tot voor zijn zoveelste blessure goed was: mekkeren tegen de scheidsrechter.
 
Frutos mocht al blij zijn dat Jean-Baptist Bultynck hem geen tweede geel karton onder de neus schoof, zoals hij aanvankelijk van plan was. De arm ref, duidelijk bang van de macht der Vanden Stockbourgeoisie, realiseerde zich net op tijd dat het kadaver dat voor hem stond al geel geboekt stond. Na 90 minuten slaapwandelen, verliet al wat paars-wit was het Regenboogstadion met het schaamrood op de wangen. Zulte Waregem had hen net alle kleuren van die regenboog laten zien.
 
Bleke Frank
 
Eindelijk heeft Frank De Bleeckere op Europees niveau bewezen tot wat hij in staat is. De man die op internationaal vlak te vaak de hemel werd in geprezen, is met een smak weer op de grond beland. Tijdens de Champions Leaguewedstrijd tussen Manchester United en Celtic Glasgow stalen De Bleeckere en zijn assistenten de show met de ene gecontesteerde beslissing na de andere.
 
De Bleeckere voelde zich goed in sas afgelopen dinsdag. De Oost-Vlaming dacht even dat hij in de Jupiler Pro League aan het fluiten was. Zo fantastisch bracht hij het ervan af. De Belgische fluitenier demonstreerde dat hij de buitenspelval perfect onder de knie heeft. Hij keurde een doelpunt van Wayne Rooney voor vermeend offside af, ten slotte valideerde hij twee buitenspeldoelpunten van Dimitar Berbatov.
 
Het moge duidelijk zijn: bleke Frank is in vorm om aanstaande zondag de topper tussen AA Gent en Club Brugge in slechte banen te leiden. Gelukkig is er nog altijd Ivan De Witte. De AA Gentvoorzitter zal de integriteit van De Bleeckere nog wel eens in twijfel trekken, waardoor ‘zieke Frank’ zich noodgedwongen zal moeten laten vervangen. Wij wensen hem alvast een spoedig herstel! Always look on the bright side of life, Frank!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties