Hamburg moet Atouba half jaar missen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hamburg moet Atouba half jaar missen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamburg SV zal voor de rest van dit kalenderjaar geen beroep meer kunnen doen op Thimothée Atouba. De verdediger liep een ernstige blessure op tijdens het UEFA Cup-duel tegen het Slovaakse MSK Zilina.

De 26-jarige Thimothée Atouba begon dit seizoen aan zijn vierde jaar bij die Rothosen. Vandaag werd de Kameroener onderzocht en bleek hij gisteren tegen Zilina zijn achillespees te hebben gescheurd. Hij moet daardoor onder het mes en de clubarts van Hamburg schat zijn afwezigheid op een zestal maanden.

"Dit is slecht nieuws voor ons en voor hem. Hij heeft in de laatste wedstrijden getoond dat hij een uitstekende linksback is", zei HSV-trainer Martin Jol op de website van Hamburg. Ook Dietmar Beiersdorfer, de technisch directeur, was aangeslagen. "Het doet ons zeer veel pijn voor hem. We zullen vanzelfsprekend hem bijstaan bij de revalidatie."

Hamburg staat na acht wedstrijden aan kop in de Bundesliga. Gisteren won het op het veld van MSK Zilina en volgende maand neemt de club het op tegen Ajax in de UEFA-beker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties