Guillaume Hoarau: targetman van PSG

Kristof Blomme
| 0 reacties
Guillaume Hoarau: targetman van PSG

Guillaume Hoarau kende afgelopen seizoen zijn doorbraak in de Franse tweede klasse. Hij tekende in januari een contract bij PSG en pikte nadien nog de topschutterstitel mee in de Ligue 2. Ook in de hoogste klasse schiet hij met scherp. Een portret.

Guillaume Hoarau begon zijn carrière bij Jeunesse sportive Saint-Pierroise, in de Franse regio La Réunion, waar hij ook het levenslicht zag. Hij weet in de jeugdreeksen gemakkelijk het doel staan en dankzij een samenwerking tussen zijn club en Le Havre verkast de boomlange aanvaller in 2004 naar de tweedeklasser. Eerder deed ook Florent Sinama-Pongolle, die nu voor Atlético Madrid voetbalt, hem dat voor.

Hij heeft het echter moeilijk om zich door te zetten bij Le Havre. In 2006 wordt beslist om de speler uit te lenen aan reeksgenoot Guegnon. Daar komt hij meer aan spelen toe en weet hij acht keer de netten te vinden. Daarna keert Hoarau terug bij Le Havre en met wat een resultaat. De nu 24-jarige aanvaller breekt volledig door en is goed voor 28 doelpunten in 38 wedstrijden. Daarmee kroont hij zich meteen tot topschutter.

De Franse tweede klasse staat bekend als een kweekvijver van talent en nog voor de winterstop staan de clubs in de rij om de voorspeler over te nemen. Niet enkel Franse topclubs, maar ook buitenlandse ploegen zien wel brood in de speler. Uiteindelijk tekent hij in januari 2008 een contract bij Paris Saint-Germain voor 4,5 jaar, dat hem nog een half seizoen uitleent aan Le Havre. In die periode helpt hij de club aan de titel en bijhorende promotie.

Hoarau past zich ook op het hoogste niveau wonderwel aan en op de tweede speeldag is het meteen prijs. In de topper tegen Bordeaux wordt Hoarau matchwinnaar voor zijn nieuwe club. Ook op het veld van Caen en Nancy levert hij zijn ploeg punten op. Niet Mateja Kezman, maar wel Guillaume Hoarau is op dit moment de doelpuntenmaker van dienst bij PSG.

Afgelopen weekend liet hij zich opnieuw gelden in een topwedstrijd. De Parijzenaars gingen winnen bij Olympique Marseille met 2-4, dankzij onder andere twee doelpunten van de targetspits. Ondertussen trof hij alweer zes keer raak in tien wedstrijden, waarmee hij zijn ploeg naar een zesde plaats in het klassement loodste. Nieuwe interesse van buitenlandse topclubs zal op die manier niet lang op zich laten wachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties