Duwt Juve Roma helemaal de dieperik in?

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Duwt Juve Roma helemaal de dieperik in?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op papier is Juventus - Roma dé topper van de tiende speeldag in de Serie A. Zondag staat echter de leidersplaats op het spel in Milan - Napoli. Udinese en Inter hopen te kunnen profiteren van puntenverlies van (een van) beiden.

Bij Juventus is de rust wat teruggekeerd na drie opeenvolgende overwinningen. De Bianconeri staan op slechts drie punten van grote titelfavoriet Inter en dat stemt de entourage weer tevreden. De gebleseerden komen stilaan terug, zodat Juve plots weer gewapend lijkt voor een seizoen aan de top. Om die mooie vooruitzichten kracht bij te zetten, moet gewonnen worden van AS Roma. De Giallorossi staan helemaal in de kelder van het klassement. Na de nederlaag in Udine ging de ploeg in afzondering, maar het resultaat bleef steken in de zondvloed van Genua, zodat in Turijn pas duidelijk zal worden of de genezing is ingezet.
Ranieri kan weer glimlachen: Legrottaglie (foto), Grygera en Del Piero zijn weer fit verklaard en Camoranesi kan vanaf het begin ingezet worden, maar wordt wellicht nog gespaard. Tiago kon woensdag immers eindelijk overtuigen en krijgt wellicht een nieuwe kans.
Spalletti moet opnieuw Totti missen: de kapitein moest op training de strijd staken wegens kniepijn. Ook Aquilani, in het tussenseizoen het hof gemaakt door de Bianconeri, is niet inzetbaar. Baptista start niet, maar staat wel al weer op het wedstrijdblad. Vucinic kan spelen en start alleen voorin, gesteund door Taddei en, wellicht, Menez.

AC Milan neemt het in San Siro op tegen de fiere leider, Napoli. Dit seizoen zijn de Azzurri ook op verplaatsing te duchten en waarschijnlijk bezorgt de ploeg van Reja ook de Rossoneri handenvol werk.
Bij Milan nog steeds geen Pirlo en ook Flamini is niet fit. Ambrosini zal daarom de centrale rol op het middenveld vervullen. Voorin speelt Kakà net achter Ronaldinho en Borriello.
"Never change a winning team" is het devies bij de bezoekers. Enkel doelman Iezzo keert terug, maar voor de rest geeft Reja het vertrouwen aan de ploeg die het al sinds het seizoensbegin voortreffelijk doet, met Denis, woensdag goed voor een hattrick, naast Lavezzi.

Inter moet nog eens een overwinning pakken na twee opeenvolgende gelijke spelen. Bij hekkensluiter Reggina zou dat moeten lukken. Adriano is nog steeds persona non grata voor Mourinho: de Braziliaan maakt geen deel uit van de selectie. Ook Cruz, waarmee de coach overhoop ligt, is er niet bij, al heeft de Argentijn ook last van een blessure. Door de onbeschikbaarheid van Muntari en het nog niet 100% zijn van Cambiasso zal Stankovic een centrale rol krijgen.

Udinese moet zijn leidersplaats vrijwaren, maar makkelijk wordt dat niet: Genoa komt op bezoek. De Rossoblu hielden vorige week Inter op 0-0 en zijn aan een goed seizoen bezig. Di Natale is hoogst twijfelachtig bij de thuisploeg, waar Zapata bijna helemaal fit is: de Colombiaan neemt plaats op de bank.
Bij Genoa moet Vanden Borre genoegen nemen met een plaats op de bank, door de goeie prestaties van Motta, ex-Barcelona. Palladino is out.

Fiorentina moet mogelijk met een onthoofde voorhoede naar Siena. Voor zijn hands in Palermo zit Gilardino zijn laatste schorsingsdag uit en Mutu is erg onzeker. Jovetic en Pazzini staan klaar om hun plaats in te nemen.
Mudingayi start centraal op het middenveld van Bologna, dat in Cagliari een belangrijke degradatietopper afwerkt.

In Rome staan met Lazio en Catania twee revelaties tegenover elkaar. Zarate (foto) hoopt nog eens te kunnen scoren en zo voorin de topschutterstand te blijven. Bij de Sicilianen geen Tedesco, geschorst, maar wel het succesvolle aanvallende trio Paolucci - Martinez - Mascara.

De andere wedstrijden van de tiende speeldag:

Atalanta - Lecce
Palermo - Chievo
Sampdoria - Torino
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties