Vandenbussche: 'Hoge trainingsniveau beloond'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandenbussche: 'Hoge trainingsniveau beloond'

Bram Vandenbussche toonde zich tevreden met de zege van Cercle tegen Zulte Waregem, al mocht hij slechts op het einde invallen.

Cercle Brugge won vrijdagavond verdiend met 2-0 van Zulte Waregem. Voor Bram Vandenbussche is dit de verdienste van het hoge niveau van de trainingen. “Wij halen momenteel echt een hoog tempo op training. Dit zijn supertrainingen. We waren goed bezig, maar werden daar totnogtoe niet voor beloond met punten.”
 
De Cerclespeler was echter niet blind voor de tekortkomingen. “De eerste helft was niet denderend. Maar we hebben de tegenstander laten lopen en zo voor onszelf ruimte gecreëerd. De tweede helft was het klasseverschil duidelijk. Zulte Waregem kon dit niet meer belopen.”
 
Vandenbussche reageerde een beetje geprikkeld op de vraag waarom het niet loopt zoals vorig seizoen. “Jullie moeten niet altijd vergelijken met vorig jaar. Het klopt dat we momenteel minder efficiënt zijn, maar we werken daaraan op training.”
 
Over zijn eigen invallerstatuut is de verdediger van groen-zwart minder tevreden. “Die bank is niet leuk, maar het is mijn job. Ik sta klaar als het moet, iedere keer opnieuw. Ik doe mijn job.”
 
Opvallend in de tweede helft was het samenspel tussen Thomas Buffel en Stijn De Smet. “Daarover discussiëren wij niet meer in de kleedkamer”, aldus Vandenbussche. “Dat is een afgesloten hoofdstuk. De trainer maakt keuzes, dat is zijn verantwoordelijkheid. Maar beiden kunnen perfect samenspelen. Het is de pers die te veel de nadruk legt op de verhouding tussen deze twee spelers”, besloot de verdediger met een knipoog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties