Analyse Allen samen aan de kop

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Allen samen aan de kop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het puntenverlies van AC Milan staan de toppers nu mooi bijeen. De verschillen zijn miniem. Enkel Roma hinkt achterop, maar voor de rest lijkt elk topteam (weer) op de afspraak.

AC Milan speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van de jongste weken, maar in tegenstelling tot de afgelopen periode - Milan scoorde vaak in de absolute slotfase van de wedstrijd- kregen de Rossoneri nu net een tegentreffer te verwerken op het einde, waardoor de verdiende zege dit keer uitbleef. Positief was wel dat opnieuw Ronaldinho (foto) scoorde: de Braziliaan is voorlopig een echte meevaller gebleken en scoorde al 5 keer in competitieverband, waarmee hij de clubs topschutter is. R10 lijkt absoluut te willen bewijzen dat hij nog niet de uitgebluste vedette is waarvoor velen hem willen verslijten.

Inter staat weer alleen aan de leiding, maar de concurrentie is niet ver. Bovendien gaat het erg moeizaam bij de Nerazzurri. Nadat Reggina vorige week pas in de slotminuten werd geklopt, was er nu extra tijd nodig om in het eigen Meazza Udinese te kloppen. Mourinho maakt een zenuwachtige indruk: hij sneerde richting pers dat ze pro-Mancini zijn (zijn voorganger aan het roer van Inter), maakte "zwijg"-gebaren naar de eigen aanhang, al deed hij dat achteraf af als een grapje en ligt overhoop met enkele spelers, waaronder Cruz, die dit weekend toch maar mooi voor de winst zorgde. Desalniettemin staan de Nerazzurri op kop en is het vooralsnog aan de concurrentie om de achterstand in te lopen en niet omgekeerd.

Juventus zit in de winning mood en dat heeft de Oude Dame voor een groot deel te danken aan Alessandro Del Piero. De kapitein scoorde op zijn verjaardag alweer een weergaloos geschilderde vrije trap. Alex stuwde zijn team vooruit als een echte kapitein, op het moment dat Juventus het erg moeilijk had. Nu wordt hij door vriend en vijand bejubeld. Ook Tiago (foto) lijkt herrezen. De Portugees moest deze zomer vertrekken na een teleurstellende campagne, waarbij hij nooit een kans greep om zich in de ploeg te spelen. Hij was de laatste in de pikorde om centraal op het middenveld te verschijnen, maar door de vele blessures was Ranieri genoodzaakt toch weer een beroep op hem te doen. Wat bleek? Tiago nam die mogelijkheid met beide handen en is nu de rustbrenger en architect op het middenveld waarvoor hij weggeplukt werd bij Lyon. In Chievo verliet hij bij zijn vervanging het veld onder applaus van de eigen tifosi.

Udinese verloor wel in Milaan, maar de Bianconeri blijven een te duchten tegenstander. Marino heeft een voorhoede om van te smullen: Di Natale sukkelde al vele keren met ziekte en blessures, maar zijn afwezigheid kan probleemloos worden opgevangen. In de verdediging speelt Udinese al heel het seizoen met de 'tweede keus', maar binnenkort zijn zapata en Felipe helemaal fit.

Die andere 'kleine' ploeg bovenin, Napoli, geeft vooralsnog geen tekenen van verzwakking. De Azzurri hebben geen Europese verplichtingen en de frisheid kan uiteindelijk een belangrijke troef worden. Hoe langer Napoli blijft meegaan, hoe gevaarlijker het wordt.

Lazio lijkt zich door een wat mindere periode te hebben geworsteld. De Biancocelesti voetbalden tegen Siena weer fris van de lever en staan nog maar op 2 punten van Inter. Ook Lazio speelt egen Europees voetbal en kan zich dus volledig op de Serie A richten.

Fiorentina en Genoa, de nummers 7 en 8, sluiten het grote koppeloton af, op amper 4 punten van de leider. Elke week kunnen er dus serieuze verschuivingen gebeuren, wat de Serie A alleen maar leuker om te volgen maakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties