Thomas Dubois
| 3 reacties
Anderlecht derde keer onderuit

Speeldag elf was diegene van puntenverlies aan de top. Anderlecht en Genk verloren, Club speelde gelijk. Enkel Standard kon winnen.

Club Brugge blijft leider na de elfde speeldag, ook al speelde het maar gelijk tegen Charleroi. Anderlecht verloor namelijk thuis tegen Lokeren en ook Genk ging de boot in op het veld van Westerlo, dat nu naar de top van het klassement sjeest. Standard won van Germinal Beerschot en komt zo op een punt van Club. Onderaan wisselen Roeselare en Tubeke van plaats en is eerstgenoemde nu laatste. Verder eindigde alles op een gelijkspel.
Cercle Brugge opende de elfde speeldag met een overwinning in het West-Vlaams duel tegen Zulte Waregem. Stijn De Smet opende kort na rusten de score. Essevee weerde zich kranig en vocht voor iedere meter, maar gelijkmaken lukte niet. Het was de thuisploeg dat in de laatste minuut de score kon uitdiepen, 2-0 via Nyoni. Zo springt groen-zwart naar de linkerkolom.
Verrassing alom op zaterdagavond in het duel tussen Anderlecht en Lokeren. In een aangename wedstrijd kwam Lokeren immers 0-3 voor op het veld van Sporting. Maazou met twee rake kopballen en een schicht van Dupré zorgden daarvoor. Paars-wit had nochtans enkele kansen gehad, maar scoren lukte niet. Tot een poeier van Legear voorbij een sterke Copa tegen de netten ging. Toen Frutos even later de 2-3 kon scoren, werd het nog spannend, maar uiteindelijk won Lokeren en leed Anderlecht zijn derde nederlaag van het seizoen.
Genk kon als het won daarvan profiteren en een goede zaak doen, maar dat was buiten Westerlo gerekend. Een matig Genk kreeg slechts enkele kansjes en stuitte op een dodelijke counter van de thuisploeg. Tomou vond Ruiz, die op snelheid de bal voorbij Bailly knalde. Zo is het de ploeg uit de Kempen die een uitstekende zaak doet en mee naar de top van het klassement springt met één puntje meer dan de Limburgers.
In het degradatieduel tussen Roeselare en Tubeke is het eerstgenoemde die opnieuw de rode lantaarn overneemt van Tubeke na thuis met 1-2 verloren te hebben tegen de Waalse ploeg. De bezoekers begonnen het best aan de eerste helft en kwamen ook op voorsprong, Roeselare kreeg amper kansen, maar kon toch op het halfuur gelijkmaken. Na de rust kwam KSVR het best uit de kleedkamer, maar ook nu was het Tubeke dat kon scoren via Neels, 1-2, meteen ook de eindstand.
Twee wedstrijden eindigden zaterdagavond op een scoreloos 0-0 gelijkspel. In Bergen - Moeskroen was er veel goede wil, maar weinig te beleven. Een brilscore was dan ook het logische resultaat. Hetzelfde stond er op het bord na 90 minuten in Kortrijk - KV Mechelen. Hier waren de beste kansen voor de bezoekers uit Mechelen, maar scoren lukte niet.
AA Gent pakte voor de elfde speeldag een negen op negen en hoopte op een vervolg in de thuiswedstrijd tegen Dender, maar dat liep anders. Nochtans waren de Buffalo's de hele wedstrijd beter. Dat leverde op het halfuur dan ook de verdiende 1-0 van Bernd Thijs op. Ook in de tweede helft was Gent beter, toch kon Dender op het uur gelijkmaken via Sylla. Blauw-wit had de bal, maar kon er weinig mee doen.
Een week nadat ze Standard over de knie kregen, kon Charleroi in eigen huis niet winnen van Club Brugge. Nochtans kwamen de Zebra's op voorsprong via Smolders, die van ver zijn kans waagde toen Stijnen even geblesseerd was. Later in de tweede helft zette Club dat op enkele minuten recht. Eerst kopte Sonck een voorzet mooi overhoeks binnen, enkele minuten later zette hij een strafschop om. Blauw-zwart leek op weg naar de overwinning, maar in de allerlaatste minuut kreeg Charleroi nog een vrijschop die ongelukkig door Alcaraz in eigen doel verlengd werd, 2-2. Al bij al een logisch resultaat.
Een bijna identiek scenario als vorige week tegen Anderlecht voor Germinal Beerschot. Het kwam al vlug op voorsprong via Haroun. De gelijkmaker kwam net zoals vorige week tot stand na buitenspel, maar daar maalde niemand van de Rouches om. In de tweede helft drukten de Luikenaars door en konden ze met 1-3 winnen. Daardoor komen ze dichter bij Club Brugge, de Bruggelingen blijven wel nog alleen leider met het oog op de topper van volgende week tegen Anderlecht. (AN)