Analyse Barcelona blijft heersen

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Barcelona blijft heersen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona blijft de monsterzeges in de competitie aan elkaar rijgen. Dit weekend moest Valladolid er aan geloven. Ook Real Madrid en Valencia waren goed bij schot. Sevilla kon eindelijk nog eens winnen en ook Villarreal pakte de drie punten.

Valladolid hield in Camp Nou twaalf minuten stand tegen het aanvallend geweld van Barcelona. Uiteindelijk kregen de bezoekers zes doelpunten te slikken, waarvan Eto'o er vier voor zijn rekening nam. De Kameroener is daardoor opnieuw topschutter. Barcelona blijft aan de leiding, Valladolid staat net boven de degradatieplaatsen.

Real Madrid kende een lastige avond tegen Málaga. De Madrilenen kwamen op eigen veld drie keer op achterstand en voetbalden bovendien een helft lang met tien na de uitsluiting van Ramos. De arbitrage speelde met drie penalty's, de rode kaart en een doelpunt vanuit buitenspel voor Málaga een bedenkelijke hoofdrol. Dankzij vier treffers van Higuaín haalde de Koninklijke het met 4-3, waardoor de ploeg van Schuster bovenaan blijft meedraaien.
Villarreal besliste de wedstrijd tegen Almería in het openingskwartier. De ploeg van Pellegrini kwam snel op een 2-0 voorsprong en de bezoekers reageerden te laat om nog een punt uit de band te slepen. Almería kwam niet verder dan de aansluitingstreffer en zakt weg naar de rechterkolom. Villarreal blijft tweede.

Valencia haalde een vrij makkelijke zege op het veld van Getafe. De bezoekers toonden zich opnieuw bijzonder efficiënt en haalden het met 0-3. De thuisploeg deed het in de beginfase goed, maar slaagde er niet in om met tien man na de uitsluiting van Soldado de 0-1 achterstand ongedaan te maken. Bij Valencia scoorde Villa eens niet. Zijn team staat derde.
Sevilla moest na vier opeenvolgende nederlagen absoluut winnen tegen Recreativo Huelva. Overtuigend was de prestatie van de ploeg uit de Andalusische hoofdstad allerminst, maar een doelpunt van Kanouté volstond voor de zege met het kleinste verschil. Sevilla is ondanks de mindere vorm nog steeds vijfde. 

De winnaar van het duel tussen Espanyol Barcelona en Deportivo kon een uitstekende zaak doen in de rangschikking. Voor eigen publiek waren het de Galiciërs die de drie punten pakten. Guardado zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Depor schuift dankzij deze zege op naar de zesde plek.
Atlético Madrid op zijn beurt miste de kans om aansluiting te houden bij de top-vijf. Op bezoek bij rode lantaarn Osasuna kwamen de colchoneros niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De ploeg uit Pamplona slaagde er alweer niet in de weg naar de netten te vinden, zelfs niet van op de strafschopstip. Osasuna blijft ondanks dit extra puntje laatste, Atlético is nu zevende. 

Racing Santander
heeft na winst in Valencia en een gelijkspel tegen Schalke een uitstekende week met winst afgesloten. Tegen ploeg in vorm Sporting Gijón haalden de Cantabriërs het met het kleinste verschil. Het was alweer Tchité die met zijn vijfde doelpunt in drie matchen zijn team de drie punten bezorgde. Racing komt zo op gelijke hoogte van Sporting. Beide ploegen hebben twaalf punten.
Real Mallorca liet in extremis de zege ontglippen tegen Athletic Bilbao. De ploeg uit de Balearen gaf een 3-1 voorsprong uit handen. Bij Mallorca scoorde Arango twee keer, Llorente deed hetzelfde voor de bezoekers. Mallorca is gedeeld tiende, Athletic is voorlaatste.

Betis
maakte op het veld van Numancia het verschil in het derde kwartier, met drie doelpunten kort voor de rust. De verdiblancos haalden het met 2-4 en gunnen zichzelf zo opnieuw enige ademruimte in het klassement, in tegenstelling tot Numancia. Opvallend genoeg kwam geen van de vier bezoekende doelpunten op naam van een spits. Turks international Mehmet Aurelio was met twee doelpunten de trefzekerste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties