Leuk Kempisch bekerduel aan Gestelsedijk

Niels Hendriks
| 0 reacties
Leuk Kempisch bekerduel aan Gestelsedijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond treffen KVSK United en Westerlo elkaar in de 1/16e finales van de Beker van België. Deze Kempense derby aan de Gestelsedijk biedt zich aan als een erg leuke affiche.

Westerlo doet het uitstekend in de Jupiler League. United kan iets minder tevreden zijn met een twaalfde plaats in de tweede klasse. Maar de Limburgers speelden afgelopen zaterdag wel hun beste partij van het seizoen tegen Beveren en in de Beker is alles mogelijk. KVSK United en Westerlo speelden nog nooit tegen elkaar, maar Lommel SK en Westerlo zagen elkaar wel dikwijls in de ogen. Het absolute hoogtepunt voor beide supportersschare was uiteraard de bekerfinale in 2001, gewonnen door Westel. Westerlo had het nooit makkelijk in Lommel, van hun 10 wedstrijden aan de Gestelsedijk kon het er maar twee winnen, de thuisploeg won zeven keer. Algemeen manager van United, Kees Lepelaars, kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komst van Westerlo in Het Belang van Limburg: “Hier kijken we met zijn allen echt naar uit. Want de bekermatch tegen Westerlo, dat is misschien wel de leukste affiche, die KVSK zijn fans ooit heeft kunnen bieden. Vorig seizoen speelden we voor de beker op Standard. Dat was, vergezeld door zo’n 1.200 United-fans, ook al heel leuk. Maar dinsdag spelen we thuis. Opnieuw eersteklassevoetbal in Lommel, dat is wat we hier allemaal zo graag willen. Ja, dit is misschien wel dé kans om wat verloren supporters terug te winnen. En dat smaakt weer naar meer.”
Ook voor enkele Westerlo-spelers wordt het een speciale verplaatsing. Dieter Dekelver en Wim Mennes speelden jarenlang voor Lommel SK en speelden zelfs de bekerfinale tegen Westerlo. Deelkens, Zelenka en Delen stonden toen aan de winnende kant. Wouter Scheelen werd door Westerlo weggeplukt bij KVSK United en werd vorig seizoen nog een half jaar uitgeleend aan United. De drie zijn nog regelmatig toeschouwer in Lommel, jammer genoeg is het niet zeker dat er wel één van hen aan de aftrap zal komen. Dekelver is geblesseerd, Mennes geraakt maar amper in de ploeg en Scheelen liep in Dender een lichte blessure op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties