Interview Iachtchouk: 'Verplaatsingen naar Brugge wegen door'

Nico Wieme
| 3 reacties
Iachtchouk: 'Verplaatsingen naar Brugge wegen door'

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Oleg Iachtchouk speelde tegen KV Mechelen tot aan de inbreng van Tom De Sutter diep in de spits bij Cercle Brugge. De Oekraïner deed het niet onaardig, zorgde voor gevaar en scoorde bovendien de winnende treffer. Toch heerst er wat onvrede bij de spits.

Cercle Brugge versloeg zaterdag moeizaam KV Mechelen met 2-1. Een bijzondere rol was weggelegd voor Oleg Iachtchouk. De aanvaller van groen-zwart mocht van coach Glen De Boeck diep in de spits postvatten.
 
Verkies je niet liever om wat meer teruggetrokken te spelen?
 
Iachtchouk: “De positie diep in de spits is niet nieuw voor mij. Ik heb daar vroeger ook nog gespeeld. Het is niet mijn spel. Ik speel inderdaad liever wat meer naar achteren. Het is moeilijk met de rug naar het doel. Toch vind ik dat ik het goed gedaan heb. Ik kon een drietal kansen afdwingen en ik heb gescoord, met het hoofd dan nog wel (lacht).”
 
Hoe komt het dat je nog niet het niveau van vorig jaar haalt?
 
Iachtchouk: “Dit was pas mijn derde doelpunt. Vorig seizoen scoorde ik tien keer. Het gaat dit jaar moeilijker, niet alleen voor mij, maar voor heel de ploeg. Vorig seizoen liep alles veel vlotter. Ieder schot was quasi goal. Dan is het makkelijker spelen als je bijvoorbeeld 2-0 voor staat.”
 
Het valt op dat Cercle telkens goed start, maar dan na een tijdje terugzakt. Hoe verklaar je dat?
 
Iachtchouk: “Klopt. We grijpen de tegenstander in het begin telkens bij de keel en veelal resulteert dat in een vroege voorsprong. Daarna wordt het echter moeilijker om de tweede goal te scoren. We krijgen er dan ook dikwijls eentje binnen en dan beginnen we te twijfelen.”
 
Je contract loopt eind dit seizoen af. Kreeg je al een voorstel tot contractverlenging?
 
Iachtchouk: “Er is nog niets concreets uit de bus gekomen. We hebben totnogtoe enkel gepraat. We zien wel wat er komt na dit jaar. Ik kan wel met klem ontkennen dat ik al voorstellen van andere ploegen kreeg. Momenteel speel ik voor Cercle en denk ik niet aan een andere ploeg.”
 
Klopt het dat de dagelijkse rit tussen Brussel en Brugge een sleur begint te worden?
 
Iachtchouk: “De afstand tussen beide steden vormt een probleem. Dat is juist. Vorig jaar waren we met twee (Besnik Hasi, tot vorig seizoen speler van Cercle en nu assistent-coach bij Anderlecht, woont in de buurt van de Oekraïner) en deden we aan carpooling. Nu moet ik het traject telkens alleen overbruggen en dat is lastiger.”
 
Misschien wordt het na Nieuwjaar beter als enkele Anderlechthuurlingen zoals Bart Goor of Kanu Cercle komen versterken.
 
Iachtchouk (minzaam lachje en aarzelend): “Tja… dat weet ik niet.” En weg was hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties