BL Kort: Bayern wint topper, Hoffenheim blijft leider

Philippe Crols

Bayern München heeft de topper van de vijftiende speeldag gewonnen. Het zegevierde met 0-2in Leverkusen. Hoffenheim blijft na een logische zege tegen Bielefeld aan de leiding. Onderaan boekte Cottbus een belangrijke overwinning.

Na tien minuten was de wedstrijd in tussen Hoffenheim en Bielefeld eigenlijk al gespeeld. Ibisevic en Eduardo hadden toen reeds gescoord. In het slot van de partij legde Copado de 3-0-eindstand vast.

De leider heeft nog steeds drie punten meer dan dichtste achtervolger Bayern München. Een doelpunt van Luca Toni op het uur effende het pad voor de bezoekers in Leverkusen. Spitsbroeder Klose legde de 0-2-eindstand vast.  Leverkusen volgt nu plots op zes punten van Hoffenheim en moet ook Hertha laten voorgaan. Dat won vrijdag al van Köln. Ook HSV kan mits winst op zondag over Leverkusen wippen.

Onderaan is Cottbus weg van de laatste plaats. Het liep in Gladbach uit tot 0-2 na een own goal van Bradley en een treffer van Sorensen. De goal van Gohouri leverde de thuisploeg niets meer op. Het werd via Jula zelfs nog 1-3 in de slotfase.

Karlsruhe is samen met Bochum de nieuwe rode lantaarn. Bochum speelt morgen nog, Karlsruhe ging zaterdagmiddag de boot in te Hannover. In de eerste helft trof Hanke twee maal raak en ook Forsell vond de weg naar doel. Het strafschopdoelpunt van Da Silva gaf Karlsruhe nog hoop. De aansluitingstreffer van Stindl kwam iets te laat.

Ten slotte dolde Werder Bremen met Eintracht Frankfurt: 5-0. Pizarro nam drie goals voor zijn rekening, Diego en Hunt pikten ook hun doelpunt mee.