Groep H: doelpuntenfestijn in Frankrijk, Deportivo haalt slechts een punt

viki meeuwis

Vanavond ontving Nancy CSKA Moskou in groep H van de UEFA Cup. Het was een onderhoudende wedstrijd waarin beide ploegen resoluut voor de aanval kozen.

Dat leverde mooi voetbal op en een reeks doelpunten. Nancy begon het beste aan de match en kwam na een kleine vijf minuten al op voorsprong na een doelpunt van Moncef Zerka. De bezoekers uit Rusland gaven zich niet gewonnen en bleven aandringen op de gelijkmaker. Die kwam er ook in de 25e minuut via Vagner Love met een hard schot met de linkervoet. Wie dacht dat beide teams met een gelijkspel tevreden zouden zijn, kwam bedrogen uit. Op het half uur was het Moskou dat de voorsprong uitdiepte. Ramon werd goed aangespeeld door Zhirkov en kon de bezoekers voor de rust op een 1-2 stand brengen.

Na de rust begon Nancy het sterkst. Zerka maakte het de verdediging van CSKA knap lastig, maar de afwerking liet vaak te wensen over. De Russen kenden minder problemen met het maken van doelpunten. Love kon de bal knalhard in de rechterbovenhoek plaatsen waardoor Moskou op een 1-3 voorsprong kwam te staan. De Fransen wilden niet opgeven en in de 72e minuut was het Feret die kon scoren. Iets later kon Camerling Nancy op gelijke hoogte brengen. In een slotfase waarin het alle richtingen uit kon, was het Love die uiteindelijk het pleit beslechtte in het voordeel van de Russische ploeg. CSKA Moskou is door deze zege al zeker dat het Europees overwintert. Nancy staat op de tweede stek en lijkt ondanks de nederlaag ook op weg naar de volgende ronde.

In de andere wedstrijd in deze groep nam Deportivo la Coruña het op tegen het Poolse Lech Poznan. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar de Spaanse club kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Deportivo begon weliswaar goed aan de wedstrijd want al na twee minuten kon Diego Colotto de bal hard in doel knallen na een corner die door Guardado genomen werd.
Nog in de eerste helft wist Poznan de stand terug in balans te brengen. Manuel Arboleda kon de bal tot bij Rengifo brengen, die de bal in doel werkte.

Na de rust slaagde Deportivo er niet meer in om de leiding te nemen waardoor de eindstand dus 1-1 bleef. (AN)