Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede provinciale blijft het vooral in de A-reeks bijzonder spannend. Drie teams staan op een punt van mekaar. In de B-reeks lijken twee teams ontsnapt te zijn bovenaan de klassering.

Tweede provinciale A:
Merksem verliest voeling met top
SC Merksem is de grote verliezer van de speeldag. Het verloor met 2-1 op bezoek bij Bonheiden en is nu vierde, op vier punten van het leidersduo. Bonheiden is tweede op een punt van de leiders.

Zandvliet en Walem zijn die twee leiders. Zandvliet had het in zijn wedstrijd helemaal niet onder de markt met Wavria. Het werd 4-3. Co-leider Walem had het makkelijker. Het won met 4-0 van Tisselt.

Rode lantaarn pakt punt
Rode lantaarn Schriek heeft een punt gepakt, maar schiet er niet bijster veel mee op. Op bezoek bij Mariekerke werd het 0-0. De kloof met de voorlaatste, SK Wilrijk, bedraagt nu twee punten. SK Wilrijk verloor met 2-1 in Gooreind.

Kaart wint derby
Kaart won afgelopen weekend de derby van Brasschaat met 0-2 en kan weer wat vrijer ademen. Het wipt ook over de buren naar de elfde plaats.

Mariaburg kon voor het eerst sinds lang nog eens winnen. Het deed dat wel in stijl, met 5-0 tegen Wildert.

Ten slotte was er nog een zege van Heikant tegen Leest. Heikant is voorlopig uit de degradatiezone.


Tweede B:
Merksplas is alleen leider
Merksplas won afgelopen weekend met 5-1 van Linda Olen en heeft nu 32 punten. Dat zijn twee eenheden meer dan Ranst. Dat moest vrede nemen met een gelijkspel tegen Oud Turnhout en is niet meer co-leider. Ranst heeft nog altijd wel vier punten meer dan de nummers drie, Nijlen en Vosselaar.

Vosselaar ging ten onder in Poppel terwijl Nijlen de punten kon thuishouden tegen Vorselaar.

Antonia herboren
Antonia lijkt herboren. Het won voor de tweede maal op rij. Deze keer was Zwaneven het slachtoffer met 1-2. Zo is het niet meer alleen laatste. Rauw verloor namelijk met 3-1 van AC Olen en heeft net als Antonia 12 punten. Ezaart voorkwam dat het de rode lantaarn in ontvangst moest nemen. Het won op bezoek bij Balen met 0-3 en heeft twee punten meer dan de twee laatsten.

Ten slotte speelden Sint Jozef en RH Sportief 1-1 gelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties