Groep G: Kiev wipt Fenerbahce

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties

Fenerbahce kon, mits winst bij Dynamo Kiev, nog naar de Uefa Cup. Maar het waren de Oekraïners die vanavond aan het langste eind trokken: 1-0.

Ondanks de aanvallende veldbezetting – Deivid, Alex en Ugur Boral in steun van Guiza (foto) – keek Fenerbahce al na twintig minuten tegen een achterstand aan. De Fin Roman Eremenko verschalkte de uitgekomen Volkan Demirel. De Turken, die van meet af aan onder druk stonden, kregen pas in de blessuretijd van de eerste helft hun eerste grote kans. Gonul miste.

Na rust leek Fenerbahce alle hoop te hebben opgegeven. Kiev, dat de hele tweede helft controleerde, kreeg nog de beste kansen. Maar Bangoura en Kravets konden de score niet doen oplopen.

Door de overwinning van Kiev mogen de Oekrainers overwinteren in de Uefa Cup. Fenerbahce is met twee schamele punten uitgeschakeld.