Groep G: Porto snelt voorbij Arsenal

Kevin Van Cutsem

Arsenal en Porto waren beiden al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De onderlinge confrontatie van vanavond besliste dat Porto groepswinnaar mocht worden. De Portugezen wonnen met 2-0.

Arsenal had in het Estadio do Dragao genoeg aan een punt om groepswinnaar te worden. Trainer Arséne Wenger liet dan ook Adebayor en aanvoerder Fabregas thuis. In hun plaats kregen youngsters Aaron Ramsey (17) en Carlos Vela (19) hun kans. Ook Djourou en Bendtner mochten opdraven. Maar het was de thuisploeg die het gevaarlijkst voor de dag kwam. Vijf minuten voor rust leverde dat ook een doelpunt op. Een hoekschop werd door Bruno Alves binnengekopt.

Na de rust kon Arsenal het evenwicht herstellen. Maar het was Porto dat de score verdubbelde. Fernando gaf de bal mee aan Lisandro Lopez, die het leer droogjes voorbij Almunia schoot: 2-0 en boeken toe voor Arsenal. Lucho miste nog de kans op de 3-0.

Door de overwinning snoept Porto de titel van groepswinnaar af van de Engelsen. In dezelfde groep overwintert Dynamo Kiev in de Uefa Cup.