Kroatië verliest een nationale voetbalheld

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Kroatië verliest een nationale voetbalheld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kroatië heeft vandaag een nationale voetbalheld verloren. De 72-jarige Drazen Jerkovic is overleden na hartproblemen. Jerkovic werd topschutter van het WK 1962 dat in Chili werd gespeeld.

Drazen Jerkovic genoot veel aanzien in Kroatië en was een prominent figuur in de voetbalwereld. In 1960 werd hij topschutter van het allereerste Europese voetbalkampioenschap in Frankrijk. De titel moest hij met het voormalige Joegoslavië wel laten aan de Sovjet-Unie. Twee jaar later werd Jerkovic opnieuw topschutter van een groot toernooi, het WK 1962 in Chili. Hij verzamelde in totaal 21 nationale selecties en scoorde daarin elf keer.

Zijn hele carrière speelde hij voor Dinamo Zagreb waar hij maar liefst 300 keer scoorde in 315 wedstrijden. Na zijn loopbaan als speler werd hij trainer van Dinamo Zagreb, FC Zagreb, Cibalia Vinkovci en bij de Oostenrijkse teams Klagenfurt en Villach. In 1971 was hij ook heel even bondscoach van Joegoslavië en hij was tussen 1990 en 1992 ook de allereerste bondscoach van de Kroatische nationale ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties