Sonck toch nog geschorst voor aanslag op Marcos?

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Sonck toch nog geschorst voor aanslag op Marcos?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck zou toch nog een schorsing riskeren voor zijn brute tackle op Standard-speler Marcos Camozzato ongeveer anderhalve week geleden. Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo bedacht de spits van Club Brugge toen met 'maar' een gele kaart.

De krant Het Nieuwsblad meldt vandaag dat bondsprocureur René Verstringhe de beelden van de bewuste fase in de partij Club Brugge-Standard Luik (1-4, nvdr) heeft opgevraagd. Het is wel zo dat het bondsparket enkel kan optreden en een schorsing kan uitspreken als de scheidsrechter de bewuste fase niet heeft gezien. Bij deze zaak is dat echter wel het geval. Jérôme Efong Nzolo, de scheidsrechter in kwestie, gaf Wesley Sonck een gele kaart maar gaf na de wedstrijd toe dat hij de fase niet goed kon inschatten.

Het ziet er dus naar uit dat die gele kaart de redding kan zijn voor de aanvaller van Club Brugge. "We zijn inderdaad op onze hoede voor een precedent. Op de duur moeten we voor iedere inschattingsfout de beelden gaan opvragen", zegt Verstringhe hierover.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties