'Vogelnest' decor voor Italiaanse Supercup

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Vogelnest' decor voor Italiaanse Supercup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de vierde keer in de geschiedenis zal de Italiaanse Supercup niet gespeeld worden op Italiaans grondgebied. Voor de editie van 2009 wordt uitgeweken naar het 'Vogelnest', beter bekend als het Olympisch stadion van de Chinese hoofdstad Beijing.

Er wacht de twee teams die de Italiaanse Supercup betwisten een lange reis naar China. Het 'Vogelnest' in Beijing waar dit jaar de openings- en slotceremonie, de atletieknummers en de voetbalfinale werden betwist van de Olympische Spelen, is het decor voor het duel tussen de Italiaanse landskampioen en de winnaar van de Coppa Italia.

De eerste keer dat de Supercoppa op verplaatsing ging, was in 1993 toen AC Milan mocht zegevieren in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Negen jaar later was Tripoli, de hoofdstad van Libië, gastheer. Toen won Juventus Turijn. La Vecchia Signora deed dat een jaar later nog eens fijntjes over in The Big Apple, New York.

De voorbije drie seizoenen was het telkens dezelfde uitgave van de Supercoppa. Inter Milaan en AS Roma mochten elkaar driemaal op rij bekampen. Inter won twee keer waaronder ook de editie van 2008.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties